Decembersko dogajanje v MIKK Murska Sobota

Napovednik-MIKK_mlad.si
07 dec2017
237

MURSKA SOBOTA – Pester decembrski program v MIKK MURSKA SOBOTA.

Petek, 8. december 2017 ob 18h
Galerija Odprto obrobje
Vstop prost

Odprto obrobje: 1. Festival stripovske umetnosti-MIKK(s)TRIP

mikkstrip_fb

 

 

 

 

 

‼️Otvoritev razstave stripov v sklopu 1. MIKKovega festivala stripovske umetnosti MIKK(s)TRIP.

Na ogled postavljamo stripovska dela 42. učencev in dijakov pomurskih osnovnih in srednjih šol, katerih dela predstavljajo domišljijske zgodbe ustvarjene skozi umetnost stripa.

▶︎Vsa dela bodo zbrana in objavljena tudi v digitalni publikaciji.

Razstava bo na ogled do konca decembra 2017.

MIKK Murska Sobota
Petek, 8. december 2017 ob 19h
Mikk klub
*Vstopnina 2 Eur, za učence in dijake vstop prost

Rdeča Rosa- pripovedovalski dogodek

RDEČA ROSA-2

 

 

 

 

 

V sklopu 1. festivala stripovske umetnosti bo 8.12.2017 s pričetkom ob 19.uri v prostorih MIKKa potekala odrska uprizoritev zgodbe Rose Luxemburg, striporoman RDEČA ROSA.

*Na oder postavljena zgodba o življenju Rose Luxemburg, ene največjih ikon politične levice, borke za pravice žensk ter revolucionarke, ki je pomembno zaznamovala svoj čas, njena filozofska misel pa odzvanja še danes, skoraj sto let po njeni smrti.

Risoroman so za odrsko izvedbo priredili Špela Frlic in Anja Golob. S pomočjo pripovedi, animacije in glasbe v živo pa so jo na oder postavili pripovedovalka Špela Frlic, glasbenik Drago Ivanuša in animator Jure Lavrin.

https://www.facebook.com/events/143060953083422/

Rosa Luxemburg, ena največjih ikon politične levice, borka za pravice žensk ter revolucionarka, je pomembno zaznamovala svoj čas, njena filozofska misel pa odzvanja še danes, skoraj sto let po njeni smrti.

Risoroman Rdeča Rosa angleške striparke Kate Evans, ki ga je v prevodu Anje Golob izdala založba VigeVageKnjige (2016), prinaša predstavitev njenega življenja in dela v podobah, dialogih in izbranih citatih. Na odru bo strip zaživel s pomočjo pripovedi pripovedovalke Špele Frlic, glasbe v živo Draga Ivanuše in ob izvrstnih animacijah, ki jih je izdelal Jure Lavrin.

Produkcija: VigeVageKnjige, Vodnikova domačija in Inštitut 8. Marec

*Risoroman Rdeča Rosa poteka v sklopu projekta MIKK(s)TRIP in je podprt s strani Mestne občine Murska Sobota

 

MIKK Murska Sobota
Torek, 12. december 2017 ob 18h
Mikk klub
Vstop prost

Božični produkcijski koncert Glasbene ustvarjalnice KUD Dolina miru

KUD_produkcija_Fb

 

 

 

 

 

Na Božičnem produkcijskem koncertu se bodo predstavili učenci Glasbene ustvarjalnice KUD Dolina miru pod vodstvom mentorjev Karin Zemljič in Mateta Brodarja.

Slišali boste slovenske in tuje skladbe v priredbah.

 

MIKK Murska Sobota
13. december 2017 ob 19h
Mikk klub
Vstop prost

Predavanje: Simona Levc in Marko Juhant “Mladina, starši in vzgoja”

MLADINA, STARŠI IN VZGOJA_Fb

 

 

 

 

 

Simona Levc in Marko Juhant sta soavtorja knjige Varuh otrokovih dolžnosti, predavatelja ter strokovnjaka na področju vzgoje otrok in mladostnikov. Spregovorila bosta o problemih mladostnikov in otrok, s katerimi težavami se soočajo starši pri vzgoji in na kakšen način se spoprijeti z njimi.
Simona Levc

Študirala in končala je študij na ljubljanski Pedagoški akademiji, smer specialna pedagogika – logopedija.
Že med študijem je delala v Zavodu za gluhe in naglušne v Ljubljani, po študiju pa se je zaposlila na Drugi osnovni šoli v Slovenj Gradcu, kjer je zaposlena kot svetovalna delavka in logopedinja.

Kot logopedinja je nekaj časa pridobivala izkušnje v razvojni ambulanti Splošne bolnišnice Slovenj Gradec. Vrsto let pa je bila tudi članica Komisije za usmerjanje na ZRŠŠ v Slovenj Gradcu, kjer tudi živi. Svoje področje delovanja je v zadnjih letih razširila tudi na področje vzgoje. Predava strokovnim delavcem šol in vrtcev, staršem, sodeluje pa tudi na simpozijih in posvetih. Je soavtorica knjige: Varuh otrokovih dolžnosti ali nehajte se ukvarjati z otrokovimi pravicami! (Marko Juhant in Simona Levc ) in avtorica logopedskega priročnika: Liba laca lak – Kako pomagamo otroku do boljšega govora.

Marko Juhant

Marko Juhant je poklicni vzgojitelj za otroke z motnjami vedenja, specialist za obnašanje. Že vrsto let se zavestno ukvarja s stvarmi, ki so prav, manj s “popravljanjem” tistega, kar je narobe. Njegovo področje se nanaša na preventivo in ravnanje staršev, vzgojiteljev in ostalih, da bi otroci postali samostojni, uspešni in zdravi odrasli ljudje, ukvarja pa se tudi s kategorijo, ki je po njegovih besedah zelo zanemarjena, to je s srečo – da bi bili otroci srečni oziroma zadovoljni. Marko Juhant in Simona Levc sta pred kratkim na podlagi slovenske vzgojne prakse napisala knjigo Varuh otrokovih dolžnosti, ki bo staršem v pomoč, da bodo spet laže zadihali. Prepričana sta, da nas generacija zdolgočasenih in razvajenih najstnikov pelje v pogubo, vzrok pa je po njunem mnenju v prevelikem poudarjanju otrokovih pravic.

 

MIKK Murska Sobota
Četrtek, 14. decembra 2017 in petek, 15. decembra 2017 od 17h naprej
Mikk klub
Vstop prost

Večeri družabnih iger

družabne_FB_14_15_12

 

 

 

 

 

Ob večerih se bomo v hladnih mesecih občasno srečevali in preigravali namizne družabne igre kot so šnops, remi, Človek ne jezi se in pa tudi modernejše igre.
Obiskovalci, pa si lahko igre, ki bi jih želeli predstaviti, prinesete tudi s sabo!

 

MIKK Murska Sobota
Sobota, 16. december 2017 ob 21h
Mikk klub
Vstopnina 4 Eur

METAL KLAVNICA XLVIII

Klavnica_internet

 

 

 

 

 

 

MIKK Murska Sobota v sodelovanju z Pickak entertainment vabi na:

METAL KLAVNICA XLVIII:

•WITHIN DESTRUCTION (slamming deathcore, Slo)
•MINCING FURY(death/grind – Ćeška)
•VALUK(black metal, Slo)
MIKK Murska Sobota Sobota,
16. December 2017
vrata: 21.00, koncert: 21.30 uri
vstopnina: 4 €
www.mikk.si

▶︎WITHIN DESTRUCTION
Jeseniški juvel, ki je nastal leta 2012, se strmo vzpenja po stopnicah metalskega olimpa. Zasedba ima za sabo že vrsto nastopov po evropi in se odpravlja naslednje leto preko luže pokazat »ami-jem« kdo dela najboljšo polento!!! Njihov prvenec »Void« je izšel preko nemške založbe Rising Nemesis Records in je bil sprejet fantastično s strani recenzentov in metalskim množic. Slamming deathcore at its finest!!!

▶︎MINCING FURY
Brutalni čehi ali poznate kaj drugega? Že spet pri nas ena izmed čeških zasedb, ki se poigra z vižami death grinda. Zasedba je nastala dalnjega leta 1996, je pa mirovala vse do leta 2002, ko se ustanovnima članoma (Topi, ki je bil zelo slab bobnar in znan tudi iz zasedbe PIGSTY, ter Mrkev) pridružijo basist, bobnar in drugi vokalist. Zasedba kar hitro postane stalnica na priznanih čeških festivalih, kot so Fecal Party, Obscene Extreme in Brutal Assault. Šele čez čas se prebijejo v tujino in tokrat prvič v Slovenijo!! Must see show!!!

▶︎VALUK
Valuk je štiričlanska zasedba poimenovana po prvem karantanskem knezu, ki se je leta 2012 prebudila iz idrijskega podzemlja in pričela svoje temačno potovanje na površje z ustvarjanjem pagan black metala. Junija 2013 je izšel prvi singl Meč očetov. Decembra leta 2014 je skupina objavila svoj prvi EP v samozaložbi s štirimi skladbami. Marca 2016 je skupina izdala singl Reka gori, ki je napovedoval prvenec skupine, luč sveta pa je ugledal februarja 2017 pod imenom Kri gotove smrti. Album izdan v samozaložbi je požel veliko pozitivnih kritik tako doma kot v tujini. Valuk nadaljuje svoje potovanje v slogu: iz globin idrijskega podzemlja se sence plazijo proti površju in podoživljajo preteklost slovenske grude.

* Projekt ALTERNATIVNA GODBA je podprt s strani Ministrstva za kulturo.

MIKK Murska Sobota
Ponedeljek, 25. decembra 2017 ob 21h
Mikk klub
Vstopnina 10 Eur
*Vstopnice so v prodaji od ponedeljka, 4. decembra 2017 v pisarni MIKKa

Božični koncert: Disciplin A Kitschme

disciplina FB

 

 

 

 

‼️Prvič v Murski Soboti!!

▶︎Disciplin A Kitschme (Bg/SRB)◀︎

Glasbo legendarne srbske rock zasedbe Disciplin A Kitschme lahko označimo kot glasbo za upor, saj v ostrih besedilih v neizprosnih ritmih napada pasiven ustroj sodobnosti. Tokrat se ena najboljših in najvplivnejših regionalnih skupin vseh časov predstavlja z zadnjim studijskim izdelkom, albumom Opet, ki so ga posneli poleti leta 2015.

Kritiki so album, na katerem so funku in drum’n’bassu dodali še vplive rhythm’n’bluesa, ocenili s samimi superlativi. Skupina spada med glasbeno najbolj progresivne alternativne glasbene skupine z območja nekdanje Jugoslavije.

Dušan Kojić – Koja, ki v bendu igra bas kitaro in poje, je skupino ustanovil leta 1981, ko je razpadla njegova zasedba Šarlo Akrobata. Nova skupina je z močno sporočilnostjo besedil in hrupnim rockom vplivala na poznejše generacije glasbenikov, od Ramba Amadeusa do Repetitorjev.

Skupina je med letoma 1995 in 2003 ustvarjala v Londonu ter temu prilagodila tudi ime Disciplina kičme – od takrat se imenujejo Discplin A Kitschme. V tem obdobju so izdali tri albume, veliko nastopali in ustanovili celo svojo založbo. Kljub relativno uspešnemu obdobju se je skupina odločila, da se bodo leta 2005 vrnili na domači teren. Takrat se je bendu pridružila tudi nova pevka Manja Đorđević.

* Projekt ALTERNATIVNA GODBA je podprt s strani Ministrstva za kulturo RS

 

MIKK Murska Sobota
vsako sredo do 28. februarja
Mikkova kavarna

MIKKof čaj, stira gripo fkraj

mikkov čaj

 

 

 

 

 

Vsako sredo ❆ vas vabimo na skodelico brezplačnega čaja v akciji “MIKKov čaj stira gripo fkraj”.
“MIKKov čaj stira gripo fkraj” je akcija, ki poteka v MIKKovi kavarni vsako sredo, skozi celo zimsko sezono.
VABLJENI V MIKK

 

Vir in foto: MIKK

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Dogodki

Sorodni članki

Avtorji