December; Pregled in vrhunci leta 2017

dark-1845065_960_720
01 dec2017
411

Dragi obiskovalci, obiskovalke in soustvarjalci in soustvarjalke portala mlad.si,

V mesecu novembru smo zabeležili enega najpomembnejših dogodkov mladinskega sektorja Slovenije – Nacionalni posvet mladinskega sektorja 2017, ki se ga je udeležilo več kot 150 mladinskih delavcev_delavk. Letno srečanje mladinskega sektorja z naslovom “Ali je čas za digitalno mladinsko delo” je tokrat potekalo v mestu ob Dravi, zato smo na uredništvu mlad.si pripravili predstavitev portala Mladi Maribor, ki je nastal kot trajnostni učinek in nasledstvo projekta Evrospka prestolnica mladih – Maribor 2013. Poleg nacionalnega srečaja mladinskega sekorja, pa je v mesecu novembru v organizaciji Mladinske mreže MaMa potekalo že 2. srečanje mladinskih centrov, kjer so se na Klubu MaMa zbrali mladinski delavci_delavke iz več kot 20ih mladinskih centrov iz vse Slovenije.

December; Pregled in vrhunci leta 2017

V sklopu osrednje mesečne teme Pregled in vrhunci leta 2017 bomo na uredništvu portala mlad.si zbrali najodmevnejše dogodke in uspehe mladinskega sektorja v letu 2017. Se morda tudi vi  spomnite kakšnega, ki se vam je v letu 2017 posebno vtisnil v spomin? Potem vas vabimo, da tudi z nami delite uspešne zgodbe, mi pa bomo poskrbeli, da jih bodo opazili tudi drugi.

Za prerez in oceno mladinskega dela v letu 2017 bomo vprašali Mladinski svet Slovenije, o vrhuncih leta pa bomo izvedli anketo tudi med mladinskimi centri.

O dosedanjih uspehih mladinskih centrov in načrtih za prihajajoče leto bomo v intervjuju vprašali direktorico Mladinske mreže MaMa, ki povezuje že 48 mladinskih centrov po Sloveniji, mag. Majo Hostnik.

V sklopu Nacionalnega posveta mladinskega sekotrja 2017 je ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Maja Makovec Brenčič podelila državna priznanja za kakovostno in uspešno delo v daljšem časovnem obdobju v mladinskem delu. O pomenu nagrade bomo na uredništvu mlad.si vprašali  letošnjega prejemnika najvišjega priznanja Janeza Plevnika.

Ob svetovnem dnevu prostovoljstva bomo na uredništvu mlad.si pripravili predstavitev letošnji Naj prostovoljski projekt – Izmenjevalnica, ki ga je izvajal Rdeči kiž Slovenije.

V mesečni rubriki Akcija! Predstavitev nevladnih organizacij v mladinskem sektorju vam bomo predstavili skupnost Dijaški dom Ivana Cankarja in projekt BITI, ki ga v DIC izjavajajo že od leta 2009.

Ob prihajajočem novem letu pa bomo na uredništvu mlad.si za novoletno poslanico mladim, prosili novoizvoljenega predsednika RS, Boruta Pahorja.

Poleg dogodkov, ki jih za vas pripravlja mladinski sektor, bomo tudi za konec leta poskrbeli, da boste redno obveščeni o vseh aktualnih novicah iz sektorja in tudi širše.

Uredništvo mlad.si

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Članki

Sorodni članki

Avtorji