Od šolske gledališke skupine do Usodnega vina

DSC_0348
09 nov2017
200

ŠKOFJA LOKA – V torek, 7.11.2017, je bil v Mladinskem dnevnem centru Blok v Škofji Loki prav poseben dan. Obiskal nas je namreč slovenski igralec Aljaž Tepina, večini bolj poznan kot župan Roman iz priljubljene slovenske serije Usodno vino ali zlikavec iz filma Batman: Vzpon viteza.

Aljažu je uspelo to, o čemer sanja marsikdo med nami in sicer da bi se njegovo ime pojavilo na filmskih platnih širom sveta ob boku holivudskim igralcem. Vendar tudi njegova poklicna pot ni bila tlakovana samo z uspehi. Dvakrat je zaman poskusil s študijem igre na AGRFT, obakrat so ga zavrnili, vendar ni obupal, vmes je celo nekaj časa študiral turizem, na koncu pa se mu je vendarle uspelo prebiti na prestižno igralsko akademijo Central School of Speech and Drama v Londonu. Med kar 3500 kandidati je bil med 30 izbranimi srečneži za študij na tej uveljavljeni akademiji.

Iz prve roke smo izvedeli, kako izgleda življenje poklicnega igralca, kako je snemati z velikimi imeni filmske industrije, kakšna je razlika med biti igralec v filmu ali gledališču. Pogovarjali smo se o pripravah in vživljanju v različne vloge, zabavnih prigodah s snemanj, pa tudi o njegovih hobijih. Aljaž je namreč strastni plezalec in gorski kolesar. Kot se za velika igralska imena spodobi, se je na koncu tudi podružil z našimi udeleženci, se z njimi fotografiral in podelil kar nekaj avtogramov.

Vir in foto: Mladinski center Blok

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Lokalno Novice

Sorodni članki

Avtorji