November; Pravice mladih

velike (68)
02 nov2017
316

Dragi obiskovalci, obiskovalke in soustvarjalci in soustvarjalke portala mlad.si,

Poslovili smo se še od enega meseca v letu 2017, ki si ga bomo na uredništvu mlad.si gotovo zapomnili po dveh pomembnih intervjujih, ki smo ju objavili v oktobru. Za portal mlad.si je kot prvi predsednik Vlade RS na vprašanja o mladih in mladini, ki so nastala v sodelovanju z organizacijami v mladinskem sektorju odgovarjal predsednik Vlade RS, dr. Miro Cerar. V okviru osrednje mesečne teme Medsektorsko sodelovanje pa kot enega najpomembnejših prispevkov izpostavljamo intervju s predsednikom Mladinskega sveta Slovenije, Tinom Kamplom.

November; Pravice mladih

V sklopu osrednje mesečne teme Pravice mladih, bomo na uredništvu mlad.si ob mednarodnem dnevu pripravništev objavili intervju z aktivistko, zagovornico pravic mladih  in predsednico Sindikata Mladi plus, Teo Jarc.

Ste vedeli, da poleg Človekovih pravic, ki so zapisane v Deklaraciji o človekovih pravicah obstajajo tudi Pravice otrok in mladih, ki so zaradi svoje pomembnosti zapisane posebej? O slednjih bomo ob svetovnem dnevu otrokovih pravic  za mnenje prosili Varuhinjo človekovih pravic, Vlasto Nussdorfer.

Kako prispevati k vzpostavitvi družbe, ki bo nediskriminatorna, vključujoča in odprta do vseh posameznikov, ne glede na njihov spol, spolno usmerjenost, spolno identiteto ali katerokoli drugo osebno okoliščino bomo ob mednarodnem dnevu strpnosti vprašali Društvo Parada ponosa.

V mesecu novembru pričakujemo enega najpomembnejših dogodkov mladinskega sektorja Slovenije. Urad RS za mladino skupaj s soorganizatorji pripravlja dvodnevni Nacionalni posvet mladinskega sektorja na temo informacijskih tehnologij. Uredniška ekipa mlad.si vas bo ob podrobnem spremljanju dogodka obveščala, kako se na izzive digitalizacije družbe odziva mladinski sektor v Sloveniji, ob zaključku posveta pa bomo za vas pripravili obširno reportažo, v katerem bomo odgovorili na vprašanje ali obstaja digitalno mladinsko delo.

Letošnji Nacionalni posvet mladinskega sektorja bo potekal v Mariboru, zato bomo ob tej priložnosti pripravili obširno poročilo o delovanju Kulturnega centra Pekarna, kot kulturno-mladinske skupnosti.

Ob 45. letnici delovanja pa bomo za intervju prosili eno najvidnejših organizacij neprofitnega kulturnega ustvarjanja v Sloveniji - Društvo ŠKUC.

Poleg dogodkov, ki jih za vas pripravlja mladinski sektor, bomo tudi v novembru poskrbeli, da boste redno obveščeni o vseh aktualnih novicah iz sektorja in tudi širše.

Uredništvo mlad.si

 

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji