Ministri pristojni za mladino sprejeli dokument o pametnem mladinskem delu

pexels-photo-306534
20 nov2017
410

EVROPA -Na današnjem zasedanju Sveta Evropske unije so ministri, pristojni za mladino, sprejeli dokument, s katerim se predlaga uvedbo in razvoj koncepta pametnega mladinskega dela. To vključuje nove tehnologije in socialna omrežja, ki jih mladi vedno bolj uporabljajo. Tehnološki razvoj ponuja velik potencial za opolnomočenje pri mladih zaradi boljšega dostopa do informacij in krepitve njihovih kompetenc, pomeni pa tudi izziv za mladinsko delo, ki je v osnovi zelo inovativno in sledi interesom in potrebam mladih.

b3

Ministrica dr. Maja Makovec Brenčič. na zasedanju v Bruslju. Vir: MIZŠ

V dokumentu se poudarja, da je razvoj pametnega mladinskega dela pogojen s številnimi dejavniki, med drugim tudi z omejenim dostopom do interneta in digitalno nepismenostjo, pomeni pa tudi izziv zaradi različnih zlorab pri uporabi interneta oziroma novih tehnologij.

Dokument je priporočilo za države članice EU in Evropsko komisijo, da ustvarijo podporno okolje za razvoj pametnega mladinskega dela, odpravijo vrzeli ter neenakosti pri dostopu do tehnološko razvitih orodij, podpirajo razvoj digitalnih kompetenc, razvijejo medsektorsko sodelovanje, poiščejo sinergije z drugimi razvojno usmerjenimi strategijami in spodbudijo izmenjavo dobrih praks.

Vir in foto: uredništvo mlad.si

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Članki

Sorodni članki

Avtorji