Brezplačno izobraževanje za zaposlene v NVO-jih Brezplačno usposabljanje Zavoda Nefiks.

Tržne-dejavnostiNGO (1)
10 nov2017
251

Ljubljana 17.11.2017 do 24.11.2017

LJUBLJANA –  Zavod Nefiks v okviru projekta Nefiks zaposlitvene rešitve novembra letos organizira intenzivno usposabljanje z naslovom Tržne dejavnosti v neprofitnem sektorju, na katerem bodo udeleženci izvedeli vse o možnostih, pravnih okvirjih, virih in priložnostih, da se v mladinski oz. nevladni organizaciji razvije tržna dejavnost, s katero je mogoče na trgu tudi zaslužiti. Prijave potekajo do 15. novembra oz. do zapolnitve 10 prostih mest TUKAJ.

Izobraževanje bo potekalo v treh delih, in sicer dveh srečanjih 17. in 24. novembra 2017 med 9.00 – 17.00 uro, ki jima bo sledilo dodatno srečanje v začetku leta 2018. Izvajajo ga strokovnjaki, ki imajo vsi dolgoletne izkušnje v nevladnem sektorju:

- Primož Šporar – že vrsto let akter na področju socialnega podjetništva, ustanovil je in vodi več organizacij za podporo socialnim podjetnikom (Brez Dobička SKUP, Sklad05), je predstavnik slovenskih nevladnih organizacij v EESO.
– Jože Gornik – dolgoletni akter v mladinskem in nevladnem sektorju, direktor večih nevladnih organizacij, mladinski delavec.
– Tatjana Hvala – vodja regijskega stičišča nevladnih organizacij Boreo.
– Manja Munda – dejavna pri podpori socialnih podjetij, rasti podjetij in njihovemu razvoju.

Na prvem srečanju 17. novembra bodo obravnavane naslednje teme:
– razvoj ideje tržne aktivnosti (skladnost s poslanstvom, zanimivost, finančna ustreznost, skladnost z viri ...)
– pravni vidiki (zakonodaja, umeščenost v interne akte, način poslovanja)

Na drugem srečanju 24. novembra pa:
– prevetritev ideje (smiselnost, feedback)
– finančni menedžment (koliko in kako zaslužiti, rentabilnost ideje)
– menedžment ostalih virov (ljudi, materialnih virov, vodenje projekta)
– trženje (kako priti do kupcev, tržni načrt)

Na tretjem srečanju, ki bo potekalo v januarju (morda celo v februarju, odvisno od želja večine udeleženih), se bo odvijala skupinska evalvacija, na kateri bo ugotovljeno, v kolikšni meri so organizacije uspele implementirati znanje, ki ga bodo predstavniki organizacij pridobili na prvih dveh srečanjih, izmenjale se bodo izkušnje in ideje za nadaljno izboljšavo projektov.

***
Zavod Nefiks izvaja projekt Nefiks zaposlitvene rešitve za mlade iskalce zaposlitve, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Nefiks

Kontaktna oseba: vodja projekta NZR, Alenka Blazinšek. Informacije o projektu so dostopne na: www.talentiran.si ali telefonski številki 040 698 915.

Vir in foto: Zavod Nefiks

Dogodek

Dne: 17.11.2017
do: 24.11.2017
Kraj: Ljubljana

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Dogodki

Sorodni članki

Avtorji