4. konferenca učiteljev naravoslovnih predmetov NAK 2017

FB_IMG_1510063031205
09 nov2017
620

MARIBOR – 26. in 27. oktobra 2017 je potekala 4. medgeneracijska konferenca učiteljev naravoslovnih predmetov v kongresnem centru v Laškem na kateri je sodeloval tudi Evropski kulturni in tehnološki center Maribor – Center eksperimentov Maribor.

Na dvodnevni konferenci so bili prisotni mladinski delavci EKTC in med drugim tudi učitelji mladi, ki poučujejo naravoslovne predmete. Glavna tema je bila “Sprašujem, raziskujem in ustvarjam” in je v ospredje postavila učenje z raziskovanjem/preiskovanjem (IBL – Inquiry-Based Learning) v luči razvijanja naravoslovne pismenosti v presečišču z digitalno pismenostjo (smiselno in učinkovito uporabo IKT v naravoslovnem izobraževanju).

Poudarek je bil na aktivnem, na učenca osredotočenem pouku in vključevanju raznolikih naravoslovnih dejavnosti učencev (posebej eksperimentalnega, praktičnega in terenskega dela), uporabi Izobraževalnih lističev Scientix NA-MA itd.. Predstavljene so bile aktualne novosti na področju naravoslovnih predmetov in njihovega učenja in poučevanja. Posebna pozornost je bila usmerjena na vzgojo in izobraževanje za trajnostni razvoj (VITR), motivacijo in odnos do naravoslovja ter vključevanju umetnosti v naravoslovje iz STEM (Science, technology, engineering, and mathematics) v STEAM (Science, technology, engineering, art and mathematics).

EKTC se je predstavil z atraktivnimi fizikalnimi in kemijskimi eksperimenti ter logičnimi igrami, saj Center eksperimentov Maribor izvaja inovativno obliko pedagoškega programa v namen nadgradnje znanja in praktičnih veščin ter izkustev pridobljenih s formalnim izobraževanjem.

Jelena Kosi, Evropski kulturni in tehnološki center Center eksperimentov Maribor

Vir in foto: Evropski kulturni in tehnološki center Maribor

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Nacionalno Novice

Sorodni članki

Avtorji