Vsak dan na delo z užitkom? Zakaj pa ne?

06 Okt2017
776

Celje 20.10.2017 do 17.12.2017

SLOVENIJA – Taborniki, vabimo vse mlade med 21. in 29. letom, ki iščete zaposlitev, da se vključite v 3-mesečni program, ki vam bo pomagal premisliti, kakšno prihodnost si želite, in narediti izvedljiv načrt za uresničitev vaših želja.

V Zvezi tabornikov Slovenije ponujamo v sklopu projekta TAPOS – taborniški pospeševalnik program RR. Kratica predstavlja raziskovalce in raziskovalke, saj tako imenujemo naše člane, ki v tem starostnem obdobju intenzivno raziskujejo svet okoli sebe. Tako pridobivajo izkušnje, ki prispevajo k razvoju njihovih potencialov in uresničevanju življenjskih izbir ali z drugimi besedami – raziskujejo, kakšno življenje si želijo!

Kaj dobiš, če se vključiš?
Program je namenjen vsem mladim med 21. in 29. letom starosti, ki še niste zaposleni. To pomeni, da ni namenjen samo tabornikom! Pripravljen pa je na podlagi naših izkušenj z delom z mladimi, zato je zasnovan kot proces, ki ti pomaga ozavestiti, kaj si želiš, te opremi z znanji in veščinami, ki ti bodo prišle prav na tej poti, in te opogumi, da začneš uresničevati svoje želje, četudi se ti zdaj morda zdijo nedosegljive ali kot sanje.
S pomočjo podpore strokovnih predavateljev ter spodbude mladih, ki se soočajo s podobnimi izzivi kot ti, boš lahko raziskoval, kakšno kariero si želiš in jo razvijal. Poleg 5 vikend delavnic ti bodo na voljo tudi koristna orodja in gradiva in sodelovanje v 8-tedenskem izzivu Spoznaj se, s pomočjo katerega se boš naučil vzdrževati nove navade, še bolj pozitivno gledati na svet in kako se odzvati, kadar ne gre vse po načrtih.

Kdo bo vodil usposabljanja?
Z nami bodo med drugim Matija Goljar, vodja televizijskega programa Štartaj, Slovenija in vodja mladinskega podjetniškega peskovnika Ustvarjalnik, Rok Capuder iz Zavoda 404, prvega mladinskega tehnološko-raziskovalnega centra v Sloveniji, Neža Krek, mednarodna strokovnjakinja s področja vodenja ljudi in kariernega coachinga ter vodja programa Sanjska služba, dr. Tomaž Erzar s Študijsko-raziskovalnega centra za družino iz Ljubljane in Jona Mirnik, taborniška mentorica, ki se ukvarja s področjem nekonfliktne komunikacije.

Udeleženci, ki so sodelovali v prvi izvedbi programa, so po koncu povedali, da:
– so sedaj bolj pripravljeni na ustvarjanje kariere,
– so bolj samozavestni,
– bolje poznajo sami sebe, svoje sanje ter so se naučili premagovati strahove in ovire,
– so v programu napisali uporaben življenjepis in se naučili napisati motivacijsko pismo,
– zdaj poznajo različne oblike dela in delovnih okolij,
– so bolj pripravljeni na podjetniško pot,
– so se veliko naučili od predavateljev, ki so bili zelo prijazni,
– imajo večjo mrežo poznanstev, vez, partnerjev.

cover_fotka_FbPrijave so odprte!
Pripravljamo dve izvedbi programa: prvi krog bo potekal med oktobrom in decembrom 2017, rok prijav pa je v ponedeljek, 16. oktobra.
Drugi krog bo potekal med januarjem in marcem 2018, rok prijav je 22. decembra.
Program bo potekal v prostorih Celjskega mladinskega centra. Za prenočitev tistih, ki niste iz Celja, bo poskrbljeno v Hostlu MCC. Več podrobnosti o tem, kaj vsebujejo delavnice, najdeš na spletni strani: http://tapos.taborniki.si/program/rr-program. Ob prijavi pa boš prejel tudi 10 nasvetov za izboljšanje tvojega življenjepisa!

Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Vir in foto: Zveza tabornikov Slovenije

Dogodek

Dne: 20.10.2017
do: 17.12.2017
Kraj: Celje
Povezava

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Dogodki Nacionalno Projekti

Sorodni članki

Avtorji