Jeza je lahko gonilo uspeha Dogodek On-line eksperti za mlade iskalce zaposlitve v sklopu projekta Nefiks zaposlitvene rešitve

NEFIKS_online_eksperti_skupinska (1)
30 okt2017
432

LJUBLJANA – Mladi, ki se srečujejo v okviru projekta Nefiks zaposlitvene rešitve so lahko 26. oktobra 2017 v Ljubljani v prostorih NLB – Center inovativnega podjetništva razpravljali o pomenu in možnostih spletnega učenja, ki v 21. stoletju postaja skoraj nuja za iskalce zaposlitve. Znanje oblikovanja spletnih strani, programiranja in računalništva postaja pomembno za zaposlovanje na različnih področjih, ne le tistih, ki so tradicionalno povezana z informatiko.
On-line-eksperti-FB2
Gostje dogodka, ki so uspeli vsak na svojem področju, so se strinjali, da je za uspeh potrebna močna čustvena motivacija, na primer jeza, kot je izpostavila uspešna mlada slovenska YouTuberka Tjaša Deu:

Čez noč se ne zgodi nič. Pomembna je konsistenca. Za učenje prek interneta potrebuješ ogromno motivacije. Najbolj uspešno je, ko imaš tako gorečo željo, da bi se naučil nečesa, da toliko časa googlaš, dokler ti ni jasno“.

Tjaša je izpostavila tudi problem cone udobja; ko nam v življenju gre vse kot po maslu, se težko aktiviramo in naredimo korak naprej, ker v to nismo prisiljeni.

Zdravko Božnar Sebanc, kreativec na Radiu 1, je prispeval tudi svojo zgodbo o uspehu, ki je zrastel iz neuspeha: “7 let nazaj mi je propadla firma. Kar se je zgodilo, je bila pot za naprej. Nikdar si nisem mislil, da bom postal radijec. Razlika med tistimi, ki jim uspe najti delo, ki jih veseli, in tistimi, ki jim ne, je enostavno ta, da prvi vztrajajo, drugi pa obupajo.”

Aleš Pučnik, ki je na Razdrtem sam postavil svojo vetrno elektrarno, eno izmed dveh v Sloveniji, je izpostavil pomembnost goreče, neustavljive želje, ki nam omogoča vztrajnost in nas slednjič pripelje do cilja:

“V tisti stvari, ki jo delate vsak dan po malem, ste neustavljivi. Če hočete uspeti, morate izhajati iz tega, kar vas zanima. Vaše nove službe se morda skrivajo v vaših hobijih.” je povedal Aleš, ki je sicer grafični oblikovalec in likovni pedagog in kot enega izmed razlogov, zakaj je postavil elektrarno navedel tudi njeno estetsko pojavnost, ki mu je bila všeč, ko je potoval po drugih državah.

Na dogodku je bil mladim iskalcem zaposlitve predstavljen tudi projekt Nefiks zaposlitvene rešitve, katerega cilj je izboljšati kompetence mladih z namenom povečanja njihovih zaposlitvenih možnosti na trgu dela. Skozi to izobraževanje razvijejo različne kompetence (IKT in mehke veščine), se naučijo delati v timu in sodelujejo z dejanskimi delodajalci. Udeleženci pa so tudi sami naredili konkreten plan učenja on – line, ki ga bodo uresničevali v prihodnjem letu.
Udeleženka Tina, 26 pa zaključuje: “Domov odhajam z jasno idejo kako izstopiti iz cone udobja in še danes začeti iskati mentorja za spletno sodelovanje

***
Zavod Nefiks izvaja projekt Nefiks zaposlitvene rešitve za mlade iskalce zaposlitve, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.
pasica NZR
Kontaktna oseba: vodja projekta NZR, Alenka Blazinšek. Informacije o projektu so dostopne na: www.talentiran.si ali telefonski številki 040 698 915.

Vir in foto: Zavod Nefiks

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Nacionalno Novice

Sorodni članki

Avtorji