Iščemo nove soborke in soborce!

05 Okt2017
464

SLOVENIJAImaš kopico idej, pa ne veš kam z njimi? So ti blizu vrednote, kot so solidarnost, dostojno delo in človekove pravice? Bi rad spremenil svet na bolje? Pridruži se Sindikatu Mladi plus!

Sindikat Mladi plus je tisti sindikat, ki za vas išče, prijavlja in objavlja sumljive, bizarne in nezakonite oglase za delo, politikom in odgovornim v državi podeljuje buče, ko ti govorijo neumnosti in neresnico, ter se vsakodnevno na najrazličnejše načine bori in zavzema za pravice študentov, dijakov in mladih brezposelnih. Ustvarjamo svoj podcast oziroma svojo internetno radijsko oddajo, izdajamo revijo, organiziramo razne dogodke, udeležujemo se protestov in različnih akcij, v prvi vrsti pa želimo povezati mlade, jih izobraziti o njihovih pravicah ob vstopu na trg dela, jim nuditi podporo pri iskanju zaposlitve in pomagati reševati probleme, s katerimi se srečujejo.

Zdaj pa iščemo motivirane, samoiniciativne in radovedne mlade osebe – soborke in soborce, aktivistke in aktiviste –, ki jim niso tuje vrednote sindikalizma in delavskega organiziranja oziroma bi o njih rade izvedele več, obenem pa jih zanima boj za izboljšanje položaja mladih, predvsem na področju delovnih in socialnih pravic.

Vabimo te, da postaneš del mlade ekipe, ki z izvajanjem različnih projektov, z zagovorništvom, pripravo kampanj, s sodelovanjem v procesih odločanja in podobno deluje na nacionalnem nivoju, obenem pa ti omogoča tudi razvoj lastnih interesov in pobud ter nudi prijetno, tovariško delovno okolje.

Potek sodelovanja

Delo poteka v mladem kolektivu in obsega redne sestanke z vodstvom sindikata in drugimi aktivistkami in aktivisti v Ljubljani ter izvajanje različnih dejavnost po vsej Sloveniji. Vendar se o načinu sodelovanja dogovorimo z vsakim zainteresiranim posebej, glede na njegove lastne možnosti in interese.
Delo poteka na aktivistični bazi, občasno pa je za opravljeno delo mogoče tudi izplačilo honorarja. Načeloma je plačilo zagotovljeno za izvedbo projektov.

POMEMBNO! Tale poziv je v prvi vrsti namenjen potencialnim aktivistkam in aktivistom iz Ljubljane in okolice. Na Sindikatu Mladi plus smo sicer letos po dobrih šestih letih obstoja začeli ustanavljati regijske odbore: trenutno imamo tovrstne odbore vzpostavljene v Mariboru, Kopru, Murski Soboti, Kranju in v Trbovljah. Če si naš podpornik/ca in poznaš naše delo (ali pa iščeš način, kako postati aktiven) te vabimo, da se nam pridružiš tudi izven Ljubljane. Če še nismo prisotni v tvoji regiji in bi želel/a sodelovati z nami, nam to sporoči! Piši nam na info@mladiplus.si ali prek Facebook zasebnega sporočila in povezali te bomo z že vzpostavljenim regijskim odborom oziroma s tvojo pomočjo ustanovili novega.

Vse izbrane aktivistke in aktiviste bomo povabili tudi na izobraževalno srečanje, kjer se bomo bolje spoznali, hkrati pa bomo podrobneje predstavili naše delo, delovanje sindikatov skozi zgodovino, položaj mladih v Sloveniji in druge aktualne stvari ter opredelili področja delovanja v prihodnje.

Vse zainteresirane prosimo, da se prijavite tako, da izpolnite spodnjo prijavnico, kjer lahko opredelite lastne interese in podate svoje predloge o tem, kako si predstavljate sodelovanje z nami.

Prijavnico, ki jo najdeš na tej povezavi pošlji najkasneje do 15. 10. 2017 na naslov: info@mladiplus.si. Če pa bi nas rada/a pocukal/a za rokav v živo, se oglasi na našem naslednjem dogodku Sindi časti, ki se ima zgoditi 12. oktobra.

Več o nas

Sindikat Mladi plus deluje na več področjih:

a) našim članicam in članom pomagamo reševati probleme, s katerimi se srečujejo pri izobraževanju, zaposlovanju in iskanju dela, nudimo različna svetovanja (davčno, pravno in karierno svetovanje), izobraževanja in delavnice na različne teme (npr. urejanje birokracije pred odhodom v tujino … );

b) smo zagovorniki mladih pri pogajanjih za izboljšanje zakonodaje na področju zaposlovanja mladih, pripravništev, sheme Jamstvo za mlade ter drugih ukrepov s področja delovne in socialne zakonodaje;

c) smo družbeno aktivni in na probleme angažirano opozarjamo tudi na ulici, s pozivi, na protestih, v raznih aktivističnih akcijah ter z udejstvovanjem na humanitarnih in drugih področjih;

d) izvajamo različne projekte, na primer projekt Kažipot do dostojnega dela, v okviru katerega po vsej Sloveniji organiziramo Potujočo šolo sindikalizma – brezplačna zanimiva izobraževanja, delavnice in druge aktivnosti o sindikalizmu, delavskih pravicah, aktivnem državljanstvu, zaposlovanju itd. – in usposabljanja v srednjih šolah (prav tako po vsej državi), da bi tudi dijakom in dijakinjam približali teme, kot so dostojno, prekarno delo, sindikalizem, zaposlovanje in jim pokazali, da je ta svet lahko tudi drugačen, boljši. + še marsikaj drugega.

Smo mladinska organizacija, delujemo po principu mladi, z mladimi, za mlade, obenem pa smo sindikat, ki spada pod okrilje Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS). Aktivni smo tudi na mednarodnem področju, na katerem smo na evropski ravni del več mednarodnih krovnih sindikalnih in mladinskih organizacij.

https://www.mladiplus.si
http://www.facebook.com/mladiplus
https://twitter.com/mladiplus

Vir in foto: Sindikat Mladi plus

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Nacionalno

Sorodni članki

Avtorji