2. Festival SDM

2. Festival SDM - skupinska
25 okt2017
467

DOMŽALE – V soboto 14. oktobra, je v dvorani doma krajanov v Žejah, pri Domžalah potekal 2. Festival Slovenske demokratske mladine (SDM). Gre za dogodek posvečen neformalnemu druženju članov in podpornikov SDM, ter pogovorom o prihodnosti mladih v Sloveniji in Evropski uniji.

Na prijetno oktobrsko soboto so se v Žejah, na skrajnem jugovzhodnem delu domžalske občine, zbrali mladi iz celotne Slovenije. Med udeleženci so bili tudi številni gostje: Evropska poslanka, gospa Patricija Šulin, poslanec v DZ RS, mag. Branko Grims, častna predsednica SDM, gospa Alenka Jeraj, predsednik OO SDS Domžale, mag. Tomaž Deželak, predsednik Obljubljanske regijske koordinacije SDS, gospod Robert Hrovat, gospod Aleksander Crowther, predstavnik sestrske NG SLS, ter seveda častna gostja in glavna govornica sobotne prireditve, evropska poslanka in kandidatka za predsednico Republike Slovenije, gospa Romana Tomc.

Poleg gospe Romane Tomc so zbrane nagovorili še mag. Tomaž Deželak, gospod Žiga Štiftar, gospod Žan Mahnič, mag. Branko Grims in gospa Patricija Šulin.

Vsi so poudarili predvsem nujnost participacije mladih v vseh družbenih in političnih procesih, saj so mladi tisti, ki bodo nosili breme razvoja naše družbe v prihodnje in nujno je, da sami sooblikujejo smernice in pot po kateri bodo stopali v prihodnje.

Magister Branko Grims pa je še posebej poudaril, da se moramo vsi, še najbolj pa mladi, zavedati svojih korenin, naše tradicije, kulturnega izročila, vsega kar je slovenski narod gradil in ohranjal skozi stoletja, ter da moramo vse to ohranjati, negovati in spodbujati tudi v prihodnje.

Po zaključku uradnega programa je sledilo kosilo, nato pa sproščeno druženje mladih in gostov ob številnih zanimivih, sproščenih, a nadvse pomembnih in vsebinsko bogatih pogovorih. Za še malo boljše vzdušje pa je z glasbeno spremljavo lepih slovenskih pesmi poskrbel DJ.

Vir in foto: Slovenska demokratska mladina

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Nacionalno Novice

Sorodni članki

Avtorji