September: Evropski teden mobilnosti

cycling-ljubljana
31 avg2017
607

Dragi obiskovalci, obiskovalke in soustvarjalci in soustvarjalke portala mlad.si,

Vroč avgust je poleg pestrega glasbenega in kulturnega programa v organizaciji mladinskih centrov in organizacij za mlade, ponujal tudi zanimiv izbor prispevkov na portalu mlad.si. V sklopu avgustovske mesečne teme: Mladi in urbane kulture – festivali, med najbolj branimi izpostavljamo dve uspešni lokalni zgodbi Zagorja ob Savi- Mlada Zagorska noč in Zasavskega raperja Bajto 13.

SEPTEMBER; Evropski teden mobilnosti

Upamo, da vas je sonce ogrelo in napolnilo z energijo za nove izzive, ki jih prinaša jesen. Na 1.september bomo na uredništvu mlad.si objavili intervju z ministrico za izobraževanje, znanost in šport, dr. Majo Makovec Brenčič, na katerem smo se pogovarjali o aktualnih temah mladinskega sektorja, pomenu mladih in slovenskem šolskem sistemu.

Mesec september na uredništvu mlad.si namenjamo Evropskemu tednu mobilnosti, v sklopu katerega bomo na Ministrstvu za infrastrukturo obiskali koordinatorko projekta Evropskega tedna mobilnosti mag. Polono Demšar Mitrovič, ki nam bo podrobneje predstavila projekt ETM.

Na temo Evropskega tedna mobilnosti bo mnenje o mladih, mobilnosti in Evropski uniji zapisala tudi evropska komisarka za mobilnost in promet Violeta Bulc. Na uredništvu mlad.si nas je zanimalo, kakšne so napovedi za prihodnost Evropske unije in novih trendov potovanj.

V okviru ETM se bo v Ljubljani odvijala Nacionalna mladinska konferenca o trajnostni mobilnosti, okolju in zdravju o kateri vas bomo na uredništvu portala sproti obveščali in pripravili podrobno poročilo.

V mesecu avgustu so bili izvoljeni novi predstavniki v Svet Vlade RS za mladino. Ob tej priložnosti  bomo novoizvoljene predstavnike mladih vprašali o pričakovanjih in ciljih, ki jih imajo v času svojega mandata.

Ob svetovnem dnevu miru bomo za poročilo o položaju otrok v svetu prosili organizacijo Unicef, ki je namenjena izključno otrokom in skrbi za več kot 190 držav po celem svetu.

 V rubriki AKCIJA! Predstavitev nacionalnih organizacij, se nam bo tokrat predstavilo Društvo študentov medicine Slovenije.

Zanimivo poročilo ob svetovnem dnevu turizma pa bo za naš portal pripravil STA potovanja, ki bodo predstavili priložnosti, ki jih ponujajo mladim za počitniško delo v tujini.

Poleg dogodkov, ki jih za vas pripravlja mladinski sektor, bomo tudi v septembru poskrbeli, da boste redno obveščeni o vseh aktualnih novicah iz sektorja in tudi širše.

Uredništvo mlad.si

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Članki

Sorodni članki

Avtorji