MLAD.SI V FINALU NATEČAJA PREMIK NAPREJ 2017

PremikNaprej2016_01
29 avg2017
516

SLOVENIJA - Urad RS za mladino in uredništvo mlad.si sta v juniju pripravila vlogo za Natečaj za naj izboljšavo v javni upraviPREMIK NAPREJ 2017, ki ga organizira Fakulteta za upravo. Sporočamo veselo novico in sicer, da je  portal mlad.si med izbranimi štirimi finalisti.  Še s tremi finalisti se potegujemo za glavno nagrado PREMIK NAPREJ 2017, zmagovalec pa bo znan 21. septembra na 24. Dnevih slovenske uprave, ko bodo na okrogli mizi predstavljeni vsi finalisti.

V prijavi smo izpostavili: “Urad RS za mladino je kot lastnik portala mlad.si razvil in oblikoval osrednje mladinsko komunikacijsko informacijsko središče z namenom vzpostavitve celovitega in trajnostnega sistema za informiranje javnosti v mladinskem sektorju in izven, pri čemer portal sooblikujejo in vsebinsko dograjujejo vse organizacije mladinskega sektorja iz vse Slovenije, kar predstavlja približno 130 organizacij.”

Natečaj Premik naprej prispeva k prepoznavanju in promociji dobrih ter inovativnih praks in spodbuja ustvarjanje ter razvoj inovativnih premikov s področja široke uporabe informacijske tehnologije za bolj učinkovito in uspešno javno upravo kot gibalo družbenega razvoja.

Strokovna komisija, sestavljena iz strokovnjakov s področja javnega sektorja, je izbrala 4 finaliste (navedeni so po abecednem redu imena izboljšave):

- Avtomatizacija prenosa podatkov iz samodejnih merilnih naprav (radarjev) v zaledni sistem in povezava s sistemom za poslovno obveščanje (Mestna občina Ljubljana, Mestno redarstvo, Sekretariat mestne uprave, Center za informatiko).

- Portal www.mlad.si (Urad RS za mladino/MIZŠ).

- Projekt A-QU-A, socialni servis ter program organiziranega prostovoljstva in program medgeneracijskega povezovanja (Zavod za oskrbo na domu Ljubljana).

- Zvočna postaja Ljubljana (Mestna občina Ljubljana, Oddelek za varstvo okolja).

Vir in foto: uredništvo mlad.si

 

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Članki

Sorodni članki

Avtorji