Pr´Golitu Mestna dnevna soba v Idriji.

Idrija
23 mar2017
626

Idrija 23.03.2017 ob 16.00 do 23.03.2017

IDRIJA – V okviru projekta City Centre Doctor bo v Idriji v četrtek, 23. marca ob 16.00 uri pri Golitu na Mestnem trgu 15 (nekdanja NLB) potekala moderirana javna razprava, “Kako oživeti idrijsko mestno središče?”.

city_logo

City Centre Doctor logo.

Postaja Idrija res mesto duhov? Kaj se dogaja s poslovnimi prostori v mestnem središču? Kje je življenje na javnih prostorih? Je družabno življenje izumrlo?

In predvsem: kako idrijsko mestno središče oživiti? S kakšnimi konkretnimi ukrepi in politikami lahko v mestno središče privabimo trgovski program, zapolnimo prazne prostore in javni prostor spet obudimo?

Vabljeni na javno moderirano razpravo o oživljanju mestnega središča, ki bo osnova za akcijski načrt s konkretnimi ukrepi in časovnimi obvezami. Razprava bo potekala po metodi “Idea cafe”, s katero želijo dobiti čim več konkretnih predlogov za oživljanje praznih lokalov, javnih prostorov in povečanje obiskanosti mestnega središča. K sodelovanju vabijo najširšo javnost.

V ta namen bodo začasno oživili enega izmed praznih mestnih prostorov – prostor na Mestnem trgu 15, nekdanja banka, sicer pa prostor, znan tudi kot “pri Golitu“, bodo za tri dni spremenili v mestno dnevno sobo s slovenskim oblikovalskim pohištvom, odlično kavo in domačimi pitami.

Projekt City Centre Doctor je sofinanciran v okviru programa URBACT III s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).

Vir in foto: Mladinski center Idrija

Dogodek

Dne: 23.03.2017 16.00 ob 16.00
do: 23.03.2017
Kraj: Idrija

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Dogodki Lokalno Projekti

Sorodni članki

Avtorji