LETNI POSVET MLADINSKEGA SEKTORJA Letni dogodek namenjen mladim, mladinskim delavcem in voditeljem

22 Dec2016
775

 LJUBLJANA – V Cankarjevem domu v Ljubljani smo imeli 14. decembra letni posvet mladinskega sektorja. Gre za letni dogodek namenjen mladim, mladinskim delavcem in voditeljem, predstavnikom mladinskih organizacij in organizacij za mlade ter vsem drugim, ki na takšen ali drugačen način soustvarjajo in sooblikujejo področja, politike in programe za mlade.

15625695_1760104784201469_8203745672145469779_oPrav zato se tega posveta redno udeležuje tudi naš mladinski center, ki aktivno participira na mnogih predvsem lokalnih področjih dela z mladimi.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič je v uvodnem nagovoru pozdravila veliko število mladih: “Prav je, da se znotraj nacionalnega načrta ter skupnega dogovarjanja aktivno premikamo naprej in ustvarjamo podlage, ki vsem olajšajo izvedbo aktivnosti.” K temu je dodala, da je podporno okolje tisto, ki mora ustvariti bazo, da lahko organizacije v mladinskem sektorju delujejo tako znotraj sektorja, kot v okviru lokalnih in regionalnih partnerstev. Ministrica je izpostavila tudi “enega ključnih momentov,” ko so potrdili poklicni standard mladinski delavec/delavka.

V nadaljevanju sta sledila govora Tina Kampla, predsednika Mladinskega sveta Slovenije in dr. Petra Debeljaka, direktorja Urada za mladino.
Sledilo je zanimivo predavanje Izzivi dela z mladimi, kjer smo lahko prisluhnili dr. Aleksandru Zadelu, ki je univ.dipl. psiholog, specialist klinične psihologije in ima bogate klinično psihološke izkušnje ter izkušnje s coachingom in osebnim razvojem posameznikov, parov in družin.15493766_1760104804201467_1862944687129498802_o
Popoldansko delo se je nadaljevalo z delom v 4 delavnicah:

1. Kaj je/ni mladinsko delo ter moderne oblike mladinskega dela, facilitator: Matej Cepin

2. Sodobni pristopi pri informiranju, promociji ter komuniciranju s ciljnimi javnostmi znotraj mladinskega dela, facilitator: Jan Peloza

3. Možnosti povezovanja formalnega izobraževanja in učinkov neformalnega učenja, facilitatorka: Alenka Blazinšek

4. Potencialni alternativni viri financiranja organizacij v mladinskem sektorju, facilitatorka: Veronika Vodlan

Bogat dan smo zaključili s podelitvijo državnih priznanj v mladinskem sektorju za leto 2016 in kulturnim dogodkom pod pokroviteljstvom Mestne občine Ljubljana. Uvodoma je spregovoril gostitelj, župan MOL, ki je poudaril, da Ljubljana podpira mladinsko delo in mlade, ki lahko ustvarjajo in se izražajo.

Vir in foto: Društvo Salezjanski mladinski center Maribor

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji