S pridobljenim znanjem multimedijskih tehnologij v svet Na multumedijski delavnici mladi spoznavali osnove snemanja in montaže.

dav
15 nov2016
1,340

LAŠKO – V društvu ŠMOCL izvajajo različne aktivnosti s področja krepitve zaposlitvenih kompetenc ali spodbujanja aktivnega državljanstva – pri tem mlade najbolj zanima multimedijska tehnologija. Zato so v okviru strukturiranega dialoga za mlade organizirali delavnico “Z multimedijskimi tehnologijami v svet,” kjer so se lahko spoznali z osnovami multimedijskih vsebin.

Udeleženci delavnice so v soboto, 12. novembra, poprijeli za kamero in posneli nekaj zanimivih kadrov, nato pa sedli za računalnik in se preizkusili tudi v video montaži.

foto

Najprej so udeleženci delavnice spoznavali teorijo …

A najprej so se morali spoznati s teorijo. V Otročjem centru Kino Laško sta Tomaž Gorišek in Jurij Šuhel predstavila delovanje društva ŠMOCL in spletno televizijo MMC TV Laško, ki deluje pod okriljem društva. Udeležence sta seznanila z osnovnimi nastavitvami kamere, jih naučila, kako na njej nastavijo belino in na kaj morajo biti pri snemanju najbolj pozorni (zlati rez, zvok ...). Seveda je bilo treba pridobljeno znanje uporabiti še v praksi. Skupaj smo se podali po ulicah Laškega in se pri tem še dodatno spoznavali z osnovami snemanja. Sprehodili smo se vse do Muzeja Laško, kjer smo posneli še improviziran intervju, po povratku v Otročji center Kino pa je bil čas, da posneti material pregledamo v programu za montažo. Z nekaj osnovnimi napotki je Tomaž montažo prepustil udeležencem, da so tudi sami pregledali video material, ki so ga posneli pred tem, in najboljše kadre uporabili za kratek improviziran prispevek.

dav

… nato pa so pridobljeno znanje uporabili tudi v praksi.

Da je mlade tematika zanimala, so dokazali tudi z mnogimi vprašanji, ki so jih postavljali med delavnico. S tovrstnimi dogodki želimo mladim ponuditi možnost dodatnega izobraževanja ter pridobivanja izkušenj in znanj na področju multimedijskih vsebin (audio, video, produkcija, montaža, režija, scenarij, novinarstvo) – in s tem želimo nadaljevati. Potrditev, da smo na pravi poti, smo dobili tudi s strani udeležencev, ki so bili nad delavnico navdušeni, nekateri izmed njih pa so že izrazili željo po podobnih delavnicah v prihodnosti.

Vir in fotografije: Društvo ŠMOCL

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Lokalno Strukturirani dialog

Sorodni članki

Avtorji