SD – Občina po meri mladih Strukturirani dialog.

obcina-po-meri-mladih1
14 nov2016
1,759

SEŽANA – V ponedeljek, 7. 11. 2016, se je v prostorih Občine Sežana med 13.00 in 15.00 uro odvilo srečanje “Občina po meri mladih” kot del niza dogodkov strukturiranega dialoga, ki potekajo po Sloveniji.

Dogodek je bil namenjen pogovoru in razpravi med mladimi, ki se aktivno trudijo za boljše pogoje mladih v občini Sežana ter odgovornimi za posamezna področja iz občinske uprave.
Komisija za mladinska vprašanja in Mladinski center Podlaga so predhodno pregledali in analizirali že obstoječe ukrepe v občini, ki se dotikajo mladih.

dopisnice-s-predlogi

Na samem dogodku, ki ga je moderiral mlad sežanski igralec in voditelj Žan Papič, so odgovorni za posamezna področja iz občinske uprave predstavili naslednja področja: predsednik Komisije za mladinska vprašanja, Jaka Uršič, je predstavil namen dogodka in postopke priprave strategije za mlade v občini Sežana; višja svetovalka za šolstvo in investicije na področju družbenih dejavnosti, Bojana Kermolj, je predstavila področje izobraževanja mladih; višja svetovalka za gospodarstvo in kmetijstvo, Janja Kristančič, je pokrila zaposlovanje mladih; višja svetovalka za stanovanjske zadeve, Andreja Škapin, je predstavila stanovanjsko problematiko mladih v občini; višja svetovalka za delovanje krajevnih skupnosti in odnose z mediji, mag. Mateja Grzetič Žerjal, mobilnost mladih; vodja Oddelka za gospodarske in družbene dejavnosti, Tanja Ravbar, zdravje mladih; višja svetovalka za kulturo in turizem, mladino in šport, Petra Arko Kovačič, je predstavila področje prostega časa, športa, družbeno-kulturnih dejavnosti in informiranja mladih; predsednica Odbora za kulturo, izobraževanje in šport in svetnica občine Sežana, Ivica Podgoršek, pa delovanje občinskega sveta. Po predstavitvah navedenih področij je sledila razprava z vprašanji, predlogi in mnenji, ki so jih odgovornim postavljali mladi, ki so se udeležili dogodka; predstavnice tabornikov Rod kraških j’rt Sežana, predstavniki Kluba študentov Sežana, predstavnica Kosovelovega doma Sežana in pobudniki dogodka Mladinski center Podlaga. Dogodka so se udeležili tudi dijaki in študentje, ki se zanimajo za dogajanje na področju mladih v občini Sežana.

Udeleženci dogodka menijo, da je bilo srečanje pozitivno in uspešno ter upajo na še kakšno podobno razpravo med mladimi in Občino. “Dogodek Občina po meri mladih se mi zdi zelo dobra ideja. Prav je, da se sliši tudi glas mladih, saj smo tudi mi del občine. Velikokrat imamo drugačne ideje in poglede na svet, ki so lahko koristni v marsikateri tematiki. Dobro je bilo tudi, da so nam predstavili na kakšen način pridemo do tega, da bodo naše ideje vzete v obravnavo,” je povedala 28-letna udeleženka srečanja. Uspešnost in produktivnost razprave se bo pokazala tudi v prihodnosti, ko in če bo prišlo do pozitivnih sprememb v občini Sežana na področjih, ki se dotikajo mladih.

Mladinski center Podlaga je pripravil tudi domiselne dopisnice, kjer bodo mladi iz občine Sežana lahko zapisali svoje predloge in ideje ter jih oddali na zbirna mesta. Predloge bodo nato prebrali in obravnavali na Občini Sežana.

Vir in foto: ZŠTP, Sežana, Gaja Hanzel

 

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Lokalno Strukturirani dialog

Sorodni članki

Avtorji