NOVICA: 12. regijski dogodek Rastimo skupaj!

18 Nov2016
1,955

MARIBOR – Danes se v Mariboru odvija 12. regijski dogodek v letu 2016, tokrat je torej na vrsti Podravska regija. Tokratni lokalni organizator: Zavod za podporo civilnodružbenih iniciativ in multikulturno sodelovanje Pekarna Magdalenske mreže Maribor, Mladinski informacijsko – svetovalni center INFOPEKA.

Z vzpostavljanjem dialoga in plodnega partnerstva vseh relevantnih deležnikov, Urad RS za mladino v sodelovanju z MSSMrežo MaMa in Inštitutom za mladinsko politiko, ki izdaja tudi certifikat Mladim prijazna občina tako konkretizira in naslavlja delo na lokalnih ravneh.

15152395_10154533957931830_803426554_o

NOVICA: 12. regijski dogodek.

Pogovor vodi in usmerja Ana Štromajer, predstavnica Mladinskega sveta Slovenije

Poleg Zorka Škvora in Nataše Lombergar iz Urad RS za mladino pa v njem sodelujejo tudi vodja projektov Mladinske mreže MaMa, Laura KrančanRozana Mužica iz Inštituta za mladinsko politiko in Petra MiklaužičMSS.

Za omizjem, kot gostje sodelujejo tudi: Martina Rauter in Saša Pelko iz MO Maribor, Karmen Purg iz MO Občina Hoče-Slivnica, Boris Emeršič in Jasmina Krajnc iz MO Ptuj, Lidija Šipek iz Občine Lenart, Štefan Žvab iz Občine Šentilj, predstavniki Infopeeke,  MKC maribor ter EPEKE, Igor Jesih iz ŠOUMa, Brigita Horvat iz Zavoda PIP in predstavniki Mestnega mladinskega sveta Maribor.

Ana Štromajer je vse zbrane lepo pozdravila in povedala, da se veseli konkretnih pobud še na zadnjem srečanju/dogodku, ki ga tokrat gosti Infopeka s soorganizaciji z Mladinskim svetom Maribor. Zorko Škvor iz Urada RS za mladino je v imenu URSM prav tako pozdravil prisotne, in povedal, da meni, da je dovolj manevrskega prostora za diskusijo. Poudaril je, da gre za že 24. regijski dogodek v dveh letih in da bodo ob posodobitvah, s tem nadaljevali tudi v prihodnjem letu. Urad RS za mladino kot pobudnik že od nekdaj precej skrbi posveča tem oblikam dela, saj kot pravi Škvor, “so ravno lokalni nivoji tisti, kjer se mladinska politika najbolj dogaja in je potrebno beležiti ta odziv in potrebe.”

Laura Krančan, vodja projektov Mreže MaMa, je predstavila organizacijo in povedala, da ima Mreža MaMa v Podravski regiji 4 članice. Predstavila je aplikacjo Mreže MaMa in delo s članicami, povezovanje članic, skrbništvo in usposabljanja.

Rozana Mužica iz Inštituta za mladinsko politiko je udeležencem regijskega dogodka predstavila certifikat Mladim prijazna občina. in povedala, da imata v tej regiji 2 občini ta certifikat (Maribor in Ptuj), pohvalila pa je Občino Hajdina, ki se trudi pridobiti certifikat in dela velike korake na področju mladine.

Saša Pelko, podžupan MO Maribor se zahvali za vabilo in pove, da v MOM poteka odprt dialog z maldino in mladinskimi organizacijami in da je tudi trenutna sestava mestnega sveta precej mlada. Letos so na občini sprejeli nov program in strategijo, v kateri niso pozabili na mlade in so za mladinske programe namenili 400.000 evrov. Podžupan je dodal, da urad za kulturo (in mladino) na občini deluje, sedaj pa se krepi tudi kadrovsko, da bodo lahko “še več delali za mlade.

Zanimiva pobuda se je oblikovala tudi tekom dialoga: stanovanjska zadruga za mlade (v splošnem si želijo, da je bolje poskrbljeno za mladisnko infrastrukturo)

Mladi so izpostavili:  v MOM se mora področje mladine okrepiti, Urad za kulturo in mladino; področje mladine se mora okrepiti.

Izpostavljene tematike:

– Stanovanjska problematika mladih

– Mladinska infrastruktura

– Podpora s strani občin

– Zaposlovanje mladih

Vir in foto: uredništvo mlad.si

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice Regijski dogodki Strukturirani dialog

Sorodni članki

Avtorji