NOVICA: 11. regijski dogodek Rastimo skupaj.

15008124_10154512131041830_542813120_o
11 nov2016
1,589

SLOVENSKE KONJICE – Danes se v Mladinskem centru Dravinjske doline odvija 11. regijski dogodek v letu 2016, tokrat je torej na vrsti Savinjska regija.

Na podlagi lanskih izkušenj so vsi letošnji dogodki pripravljeni malo drugače. V skupino sodelujočih je Urad RS za mladino poleg Mladinskega sveta Slovenije kot nacionalnega koordinatorja in Mladinske mreže MaMa, pritegnil tudi Inštitut za mladinsko politiko, ki podeljuje tudi certifikat Mladim prijazna občina.

#rastimoskupaj

15057967_10154512131441830_2065757171_n

NOVICA: 11. regijski dogodek.

Pogovor danes vodi in usmerja predsednik Mladinskega sveta Slovenije, Tin Kampl. 

Poleg mag. Andraža Zgonca in Nataše Lombergar iz Urada RS za mladino pa v njem sodelujejo tudi Laura Krančan iz Mladinske mreže MaMa, Rozana Mužica iz Inštituta za mladinsko politiko, Petra Miklaužič, MSS, Breda Kolar, podžupanja občine VelenjeNeža Pavlič Brečko in Karmen Kukovič, iz Mladinskega centra Dravinjske doline, Nataša Pučnik in Marija Brecl, iz Občine Slovenske Konjice, Sandra Korošec, Občina Zreče, Polona Ocvirk, Občina Celje,  Judita Šarlah, Občina Šentjur, Polona Golob Kovačič, Občina Rogaška Slatina, Jurij Šuhel in Andraž Žibert iz Šmocla, Ines Gabriel, Klub študentov Občine Celje, Jure Jevšenak in Špela Pučnik iz Kluba študentov Dravinjske doline, Špela Rozman, Netek in Nataša Klevže iz Mladinskega sveta Rogaška Slatina.

Tin Kampl je uvodoma vse zbral lepo pozdravil in povedal, da je 11 mesec, 11 regijski dogodek in še 11 dan v mesecu. Predstavil je namen  ter poatno regijskih dogodkov in izrail prepričanje, da bo med zbranimi stekla konstruktivna debata. Izpostavil je pomen sodelovanja in mreženja ter krepitev mladinskega organiziranja. Andraž Zgonc iz Urada RS za mladino je povedal, da so na uradu v preteklih letih na podlagi analiz in raziskav ugotovili nekaj zadev, ki jih želijo s takšnimi dogodki souresničevati. Kot pravi, gre tu predvsem za krepitev lokalnih skupnosti z mladinskim delo ter neposredno pogledati kaj se dogaja na ravni mladinskega organiziranja in tako pogledati na terenu katera orodja (torej organizacije in dobre prakse) so na lokalnem nivoju na voljo.

Laura Krančan je povedala, da je v tej regiji v 31 občinah, 7 njihovih članic, še dodatno pa so 3. izmed njih kot primer dobre prakse tudi po točkovanju Urada RS za mladino. Izpostavila je mobilna aplikacija Mreže MaMa in urednikovanje našega portala, mlad.si. Rozana Mužica je predstavila Certifikat Mladim prijazna pbčina in povedala, da je regija velika, certifikat pa imajo 3 občine: Velenje, Celje in Vojnik. Želijo si, da bi še več občin imelo certifikat.

Neža Pavlič Brečko predstavnica lokalnega organizatorja – MCDD je tudi v imenu občine povedala, da jim je v čast in veselje, da je regijskii dogodek vSlovenskih Konjicah, saj da ima mladinsko organiziranje v mestu dolgo zgodovino, so pa še vedno prisotni izivi, ki sektor čakajo. Polona Golob Kovačič, Občina Rogaška Slatina je povedala, da v občini deluje mladinski svet, ki ga delno financirajo, saj si želijo dvigniti delo z mladimi na višji nivo.

Izpostavljeni cilji:

- odpravljanje pomanjkljivosti v ukrepih mladinske politike,

- spodbujanje priprave strategij za mlade v lokalnih skupnostih, v sodelovanju z mladimi in po smernicah tega programa,

- izboljšanje delovanja mladinskega sektorja in povečano sodelovanje mladih pri upravljanju družbenih zadev,

- zagotavljanje geografsko usklajenega razvoja organizacij v mladinskem sektorju in delovanja neorganizirane mladine in

- izdelava končnega elaborata v obliki zbranih zavez (uresničevanje zbranih zavez bomo preverjali s pomočjo regijskega koordinatorja).

Vir in foto: uredništvo mlad.si

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice Regijski dogodki Strukturirani dialog

Sorodni članki

Avtorji