E-ciklirali v Slovenskih Konjicah E-cikliraj delavnica v Slovenskih Konjicah.

18 Okt2016
770

SLOVENSKE KONJICE – “Vsaka voda je pri izviru čista, zato E-cikliraj, smeti pobiraj, spoznaj težavo in varuj naravo!” je bil zmagovalni slogan delavnice E-odpadki in naše okolje v sklopu projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki pod sloganom E-cikliraj na Gimnaziji Slovenske Konjice, kjer so dijaki 18. oktobra 2016 razpravljali o pomenu pravilnega ravnanja z e-odpadki in odpadnimi baterijami.

Zmagovalna ekipa dijakov.

Zmagovalna ekipa dijakov.

Odgovore ter rešitve o tej tematiki so iskali s pomočjo organizatorjev projekta ZEOS, d.o.o.  – povezovalke Urše Dolinšek in moderatorke Branke Biček Bizant ter ostalih moderatorjev Laure Krančan (Zavod Mladinska mreža MaMa), Nataše Hrup (Mladinski center Dravinjske doline) ter Karmen Vodovnik (JKP d.o.o. Slovenske Konjice).

Kot ostali dijaki na naših delavnicah so tudi ti tekmovali v kvizu, poleg zmagovalnega slogana pa smo dobili še nekatere druge izvirne stavke, ki pozivajo potrošnike k E-cikliranju:

– Ni važno al’ proteza al’ duda, E-cikliranje je vredno truda! Zakaj? Zato, da jutrišnji dan lepši bo.

– Kdor E-ciklira, v prihodnosti profitira.

– E-cikliraj, rekorde podiraj!

Delavnica je bila druga aktivnost od sklopa načrtovanih dogodkov v okviru postavitve petih uličnih velikanov v občini Slovenske Konjice, katerih lansiranje se je zgodilo 21. septembra 2016 na CERO Slovenske Konjice.

Dijaki so dogodek zaključili z zaobljubo, da bodo skupaj E-ciklirali še naprej vsak po svojih močeh, saj jim ni vseeno, v kakšnem okolju živijo.

Vir in foto: Mladinska mreža MaMa

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Lokalno

Sorodni članki

Avtorji