Mladi razstavljajo: Primož Krašna Razstavo si obiskovalci lahko ogledajo v Razstavišču MC do konca oktobra.

28 Sep2016
709

Maribor 01.10.2016 do 31.10.2016

MARIBOR – V sredo, 28.9.2016, je v Kulturnem društvu Mladinski center IndiJanez v Razstaviču MC odprl fotografsko razstavo “S svojimi sencami” mlad fotograf Primož Krašna.

prazen-coln

Mladi razstavljajo: Primož Krašna.

Primoža že od otroštva  navdihuje fotografija kot izrazni medij. Na začetku ustvarjalne poti je s fotoaparatom zgolj zapisoval trenutke. Zadnja leta pa v fotografiji vidi možnost poglobljenega povezovanja z drugimi likovnimi področji.

Fotografije so nastale tako, da je vanje vključil risbe. Osnovo posamezne fotografije sestavljajo črno-beli digitalni zapisi praznega zunanjega prostora. Digitalne risbe, ki se z osnovnimi fotografijami prepletajo, pa so zasnovane prav nasprotno. Na risbah so z belo črto največkrat prikazane človeške ali živalske figure.

Serija fotografij »S svojimi sencami« izhaja iz osebne izkušnje, življenja z bipolarno motnjo. Vsebinsko fotografije govorijo o strahovih, nemoči in razdiralnih čustvenih nihanjih. Bele risbe predstavljajo pozitivno moč življenja, upanje. Kot mreža povezujejo in razbijajo sivino.

Razstavo “S svojimi sencami” si obiskovalci lahko ogledajo v Razstavišču MC do konca oktobra.

Vir prispevka: Kulturno društvo Mladinski center IndiJanez

Vir fotografij: Primož Krašna

Dogodek

Dne: 01.10.2016
do: 31.10.2016
Kraj: Maribor

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Dogodki

Sorodni članki

Avtorji