Natečaj Davki in jaz Na pomen davkov v vsakdanjem življenju vsak posameznik (pre)pogosto pozablja.

delavnica Lj
04 maj2016
1,402

AJDOVŠČINA – Z javnimi financami država zagotavlja delovanje in distribucijo vrednih in pomembnih javnih dobrin, ki prebivalcem omogočajo boljše življenje, kot so šolstvo, zdravstvo, varnost. Za zagotavljanje teh dobrin in storitev, ki so za dobrobit posameznika in družbo ključnega pomena, država pobira davke in prispevke tako od posameznikov kot od podjetij.

Na pomen davkov v vsakdanjem življenju pa vsak posameznik (pre)pogosto pozablja. Storitve, ki jih omogočajo javna sredstva, pridobljena tudi s pomočjo davkov, zaznavamo kot samoumevne, zato pogosto klonemo pred navidezno mamljivimi ugodnostmi sive ekonomije.

01_Katarina Jazbec_Na pregledu

Katarina Jazbec, lanskoletna zmagovalka natečaja Davki in jaz

Da bi se mladi spomnili, kaj nam davčni sistem prinaša v vsakdanjem življenju, Inštitut za mladinsko politiko prireja natečaj “Davki in jaz“. Namen natečaja je besedi davek pripisati pozitivno konotacijo ter dvigniti zavedanje mladih (in druge populacije) o tveganjih, ki jih prinaša siva ekonomija.

Na natečaju lahko sodelujejo mladi od 15. do 29. leta starosti, ki na naslov Inštituta za mladinsko politiko do vključno 20. avgusta 2016 pošljejo prispevek v obliki likovnega dela, fotografije, stripa ali literarnega besedila, ki obravnava temo davkov v vsakdanjem življenju. Poseben poudarek je namenjen dobrinam in storitvam, ki so jih mladi v svojem lokalnem okolju deležni s pomočjo davkov.

Več informacij o natečaju dobite tukaj. Sodelujoče čakajo mikavne nagrade in razstava v izbranih mladinskih centrih v Sloveniji!

“Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru kampanje ‘Vklopi razum – zahtevaj račun!’, katere namen je ozaveščanje javnosti o negativnih posledicah sive ekonomije.”

Vir in foto: Inštitut za mladinsko politiko Ajdovščina

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Nacionalno

Sorodni članki

Avtorji