Posvet o participaciji in mladih Participacija mladih ali kaj lahko za participacijo storijo šole?

Foto_PiNA
27 jan2016
554

Koper 28.01.2016 do 28.01.2016

KOPER – Kulturno izobraževalno društvo PiNA in Gimnazija Gian Rinaldo Carli Koper, v okviru mednarodnega projekta Mreža participativnih demokratičnih šol, organizirata posvet Participacija mladih ali kaj lahko za participacijo storijo šole, ki bo jutri, v četrtek, 28. januarja 2016, z začetkom ob 10.00 potekala v Glavni dvorani gimnazije.

Mreza dem. part. sol_LOGO

Mreža participativnih demokratičnih šol.

Zgodnje sodelovanje v procesih odločanja, ki vplivajo na življenje dijakinj in dijakov, je bistvenega pomena za njihov vstop v aktivno državljanstvo, za zavedanje pravic in dolžnosti ter hkrati za sposobnost prevzemanja odgovornosti zanje, pri čemer igrajo (srednje) šole pomembno vlogo.

Namen uvodnega dogodka pilotnega projekta spodbujanja participacije dijakinj in dijakov ter šolskih skupnosti je oblikovanje lokalnega konzorcija kot posvetovalnega telesa za oblikovanje referenčne lestvice participacije šol v regiji, predstavitev dobrih praks in mreženje ključnih deležnikov področja.

V šoli lahko mladi pridobijo izkušnjo participacije ne le s prevzemanjem odgovornosti in odločanjem o lastnem šolanju, temveč tudi tako, da sodelujejo v razpravah in ukrepih, ki se nanašajo na odločitve o lokalnih, nacionalnih in globalnih zadevah. Mladi na ta način postajajo aktivnejši, ozaveščeni državljani, ki se zavedajo svojih pravic in dolžnosti ter so jih sposobni odgovorno uveljavljati. Zato projekt naslavlja in promovira participacijo in aktivno državljanstvo mladih, predvsem dijakinj in dijakov, poleg oblikovanja lokalnega konzorcija in referenčne lestvice participacije šol pa bodo projektni partnerji zastavili še strateške načrte za umestitev in napredovanje vključenih šol na omenjeni lestvici.

Vljudno vabljene in vabljeni predstavnice in predstavniki izobraževalnega sektorja, dijakov in študentov ter drugih relevantnih institucij, ki bi radi prispevali/-e pri spodbujanju participacije mladih.

Obvezna predhodna prijava preko spletnega obrazca do zasedenosti mest.

Vir in foto: Kulturno izobraževalno društvo PiNA

Dogodek

Dne: 28.01.2016
do: 28.01.2016
Kraj: Koper

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Dogodki Lokalno

Sorodni članki

Avtorji