Radi jemo, še raje kuhamo! Krepijo kompetence timskega dela, saj pri kuhanju sodelujejo z vsemi generacijami.

27 Dec2015
1,801

RADLJE OB DRAVI – Tako kot povsod so tudi v Radljah ob Dravi mladi veliki jedci, katerim ni boljšega od dobrega obroka kvalitetne hrane. Dolžnost vsakogar izmed nas je, da sami skrbimo za svoje zdravje in ga skušamo ohranjati. Hrana je velik del pri ohranjanju zdravja zato moramo odgovornost in veščine ter znanje kuhanja privzgojiti že v mladosti. Mladim pa pri kuhanju in izbiri sestavin ne smemo biti samo učitelji, moramo jim biti zgled.

003

Radi jemo, še raje kuhamo!

Mladi v Marenberškem mladinskem kulturnem centru so zavihali rokave ter si uredili vrtiček, kjer pridelujejo sestavine za kuhanje. Ker so delavnice, kjer prikazujejo kuhanje raznih svetovnih kuhinj kontinuirane se vključuje vedno več mladih.

Zavedanje, da je hrana v življenju ključnega pomena za zdravje je ponotranjilo že mnogo mladih. Poleg kuhanja pa mladi pridobivajo še mnogo medosebnih in družbenih kompetenc. Krepijo kompetence timskega dela, saj pri kuhanju sodelujejo z vsemi generacijami. Pri tem pa se nemalokrat pokaže pravi duh prenosa znanj med generacijami.  Razvijajo si  organizacijske sposobnosti, kompetence komuniciranja, spoštovanje različnosti, z delom v večkulturnem okolju pa razvijajo tudi ustrezen odnos do sočloveka.

Foto:

Vir in foto: Marenberški mladinski center Radlje ob Dravi

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Lokalno Novice

Sorodni članki

Avtorji