Premier dr. Cerar v Evropskem tednu mladih obiskal Movit

Predsednik vlade Miro Cerar
05 Maj2015
2,061

Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je v okviru aktivnosti Evropskega tedna mladih obiskal Movit, Nacionalno agencijo Evropskega programa Erasmus+: Mladi v akciji. Namen Evropskega tedna mladih je postaviti mlade visoko na politično agendo in v središče pozornosti tako na evropski kot tudi na nacionalnih in lokalnih ravneh. Predsednik vlade se je podrobneje seznanil z uspešnim izvajanjem evropskih programov na področju mladine v Sloveniji, pogovor pa je potekal tudi o izzivih mladinskega dela ter izzivih, s katerimi se v današnjem času srečujejo mladi.

MOVIT, Nacionalna agencija programa Erasmus+: Mladi v akciji, kot

kot koordinator Evropskega tedna mladih, je predsedniku vlade podrobneje predstavila program Erasmus+: Mladi v akciji, ki je z dodeljevanjem nepovratnih evropskih sredstev za podporo projektov mladih in organizacij mladinskega sektorja, eden izmed ključnih instrumentov za razvoj mladinskega dela v Sloveniji. Še posebej je bil izpostavljen pomen neformalnega učenja v okviru mednarodnih projektov mladinskega dela v Erasmus+: Mladi v akciji. Mladi s sodelovanjem v tovrstnih projektih namreč pridobijo dragocene mednarodne izkušnje, izboljšajo svoje kompetence, samopodobo in s tem med drugim povečajo svoje možnosti za zaposlitev, najdejo motivacijo za nadaljnji razvoj ali se na kakšen drug način aktivneje vključijo v družbo.

Predsednik vlade je pozdravil cilje in prizadevanja predstavnikov nacionalne agencije Movit ter se podrobneje seznanil tudi o možnostih okrepljenega sodelovanja med ministrstvi in podpornim centrom SALTO-YOUTH South East Europe, ki ga kot enega izmed osmih tovrstnih podpornih centrov Evropske komisije gostimo v Sloveniji v okviru Movita že vse od leta 2002. Regionalni SALTO SEE RC podpira sodelovanje preko meja Evropske unije, in sicer s podporo mladinskemu sektorju v državah Zahodnega Balkana.

Vir: Uredništvo mlad.si

Foto: Movit, Nacionalno agencijo Evropskega programa Erasmus+: Mladi v akciji

 

 

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Nacionalno Novice

Sorodni članki

Avtorji