SPIRIT Slovenija in Izzivi mladim

08 Jan2015
2,813

Javna agencija SPIRIT Slovenija je v januarju 2015 pričela z izvajanjem novega programa »Izzivi mladim«, katerega uvodno srečanje za podjetja je potekalo 6. januarja 2015, na katerem so bile podjetjem predstavljene metode dela na delavnicah. Tekom srečanja so pod strokovnim vodstvom definirali konkretne izzive.

Delavnice bodo v letu 2015 izvajali po celotni Sloveniji, prva pilotna izvedba pa bo v začetku leta 2015. Prvi del delavnice za mlade bo potekal v četrtek in petek, 22. in 23.1.2015, zaključni del s pripravo in predstavitvijo poslovnih modelov pa se bo odvil v petek, 30.1.2015. Mladi se bodo na delavnicah ukvarjali z dejanskimi izzivi podjetij in z iskanjem svežih, inovativnih rešitev pridobivali nova znanja, praktične izkušnje in spretnosti ter imeli možnost navezati stik s podjetji, ki lahko v prihodnje postanejo njihovi delodajalci.

Namen programa »Izzivi mladim« je mladim povečati zaposljivost, podjetjem pa ponuditi sveže, inovativne rešitve za njihove izzive. Program bi naj predstavljal podlago za sistematično spodbujanje sodelovanja mladih s podjetji, tako bi naj mlade med 15. in 29. letom starosti spodbudili k ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti ter razvijanju spretnosti, ki bodo vplivale na njihov nadaljnji osebni in poklicni razvoj.

Mladi s sodelovanjem v projektu pridobijo:

·         reševanje konkretnih izzivov prihodnosti, izkustveno učenje in usposabljanje za razvoj poslovnih modelov, inoviranje in predstavljanje konceptov,

·         mreženje z ostalimi udeleženci, predvsem pa s potencialnimi bodočimi delodajalci,

·         strokovno mentorstvo.

SPIRIT Slovenija k sodelovanju na programu »Izzivi mladim« vabi dijake, študente, iskalce prve zaposlitve, brezposelne, skratka vse mlade med 15. in 29. letom, da se aktivno udeležijo in nadgradijo lastno podjetniško žilico. Udeležba je za vse udeležence programa brezplačna.

Delite informacijo z mladimi in sodelujte ter bodite del sprememb.

Več informacij o samem projektu in prijava za sodelovanje na www.mladimsedogaja.si.

 

Vir: Uredništvo mlad.si

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji