Zaključni dogodek projektov Lažje zaposljiv.si in Mladi bi radi

23 Dec2014
1,772

V torek, 22. decembra 2014, sta se z zaključnim dogodkom končala projekta Lažje zposljiv.si (izvajalec Zavod MEPI) in Mladi bi radi (izvajalec Nefiks). Zakaj brezposelnost tako mladih kot drugih skupin še vedno narašča, delodajalci pa se pritožujejo, da ne najdejo dobrega kadra za svoja podjetja? O tem, zakaj tak razkorak nastaja in kako ga rešiti, so v prostorih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport v Ljubljani na zaključnem dogodku obeh projektov govorili vsi vpleteni v nastalo situacijo: mladi, mladinski delavci, delodajalci, strokovnjaki in oblikovalci politik.

 

Izvedbo projektov Lažje zaposljiv.si in Mladi bi radi sta sofinancirala Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije in Evropski socialni sklad. Študenti in dijaki prostovoljci, ki so sodelovali pri projektih, so pol leta odkrivali in gradili tiste svoje kompetence, ki jim bodo omogočile uspešen vstop na trg dela. V oblikovanje celostne ciljno usmerjene karierne poti je bilo v obeh projektih vključenih več kot 50 mladih.

 

Deja Kuhar, vodja projekta Lažje zaposljiv.si: “Projekt Lažje zaposljiv.si je izhajal iz socialnih in državljanskih kompetenc, ki jih mladi in delodajalci razumejo različno. V okviru mentorskih srečanj, usposabljan, delavnic in obiskov delodajalcev smo skupaj razvijali kompetence, ki smo jih v raziskavi na začetku projekta prepoznali kot pomembne, vendar pri mladih pomankljive.”

 

Vir: Zavod MEPI

Sorodni članki

Avtorji