V Postojni uspešno zaključena dobrodelna akcija: Bodi Božiček

28 Dec2014
1,746

Decembra je v organizaciji Zveza društev Mladinski center Postojna, v sodelovanju s CSD Postojna potekala dobrodelna akcija, ki so se ji pridružili številni posamezniki in organizacije iz celotne Primorsko-notranjske regije. V tamkajšnjem mladinskem centru so lahko oddali darilni paket ali igrače za otroke v varnih hišah. Akcijo so zaključili, zbrana darila pa je prevzela direktorica CSD Postojna, gospa Patricija Može, ki se je iskreno zahvalila vsem, ki so darovali, pa tudi organizatorju akcije. Poudarila je, da kako pomembno je sodelovanje med vsemi akterji v regiji in kako zelo pomembne so tovrstne akcije. Na žalost niso otroci tisti, ki morajo trpeti. Zato jim je potrebno na vse načine pomagati.  In prav takšne akcije lahko rišejo nasmehe.

  

Za zelo lepo gesto v okviru te akcije pa so se odločili tudi člani in članice ene od organizacij Zveze društev Mladinski center Postojna, saj so zbrali denar, s katerim bodo enemu otroku iz socialno ogrožene družine plačali letni topel obrok. S tem so aktivni mladi mlajšim in svojim sovrstnikom pokazali, da je solidarnost in pomoč ljudem v današnjem času še kako pomembna in dobrodošla. S tem namenom mladi in v mladinskem centru krepijo zgled med vrstniki in aktivno participirajo pri oblikovanju družbe in vrednot v njej. 

 

Zveza društev Mladinski center Postojna se še enkrat v svojem imenu in imenu prejemnikov daril, ki jim bodo malenkosti vsaj za trenutek pomagale pozabiti na stisko, zahvaljuje vsem, ki ste darovali, in pokazali, da le je tudi malenkost dovolj za sladek nasmeh na licih otrok.

 

 

Vir: Ana Širca, Zveza društev Mladinski center Postojna

Sorodni članki

Avtorji