TABORNIKI SPET V RADLJAH OB DRAVI

30 Dec2014
2,490

Taborništvo spet nazaj v Radljah ob Dravi

 

Taborništvo v Radljah ob Dravi je svoj močan pečat pustilo že v prejšnjem stoletju, ko se je leta 1951 dejavnost zelo aktivno in pestro razvijala, žal pa proti koncu prejšnjega stoletja tudi popolnoma zamrla. V poletnih mesecih je po večletnem trudu, da tudi v našem Koroškem mestu ob Dravi znova zaživi ena najbolj dejavnih mladinskih organizacij v Slovenskem merilu znova zaživel Rod srebrne reke. 

 

Rod je bil uradno registriran 29.6.2014, prva akcija pa je potekala že septembra 2013. V jesenskih mesecih so se pričela tudi redna tedenska srečanja tabornikov. Skupaj z načelnico  Majo Ošlak za Rod srebrne reke skrbijo trije šolani vodniki , od tega je Maja opravila najboljši rezultat izpita v Sloveniji, Ana Plazovnik pa je bila tretja.

 

Ob koncu leta tudi zahvala za vso pomoč pri začetkih  mentorjem Roku in Gregi iz rodu Koroških jeklarjev Ravne na Koroškem, saj so se med taborniki obeh rodov res spletle prijateljske vezi.

 

V Marenberškem mladinskem centru Radlje ob Dravi, se veselimo novih aktivnosti mladih in novih mladinskih organizacij, ki v vsako okolje prinašajo dobro voljo in pozitivno energijo ter mladim omogočajo aktivno preživljati prosti čas, skozi katerega pridobivajo za življenje pomembne kompetence.

 

Vir:  Javni zavod ŠKTM Radlje ob Dravi

Sorodni članki

Avtorji