Mladinski center Sevnica uspešno zaključil dobrodelno akcijo

24 Dec2014
1,673

Decembra je v organizaciji MC Sevnica, ki deluje pod okriljem KŠTM Sevnica, potekala dobrodelna akcija, ki so se ji pridružile še osnovne šole in institucije v sevniški občini ter številni posamezniki. V tamkajšnjem mladinskem centru so lahko oddali hrano za socialno ogrožene otroke. Akcijo so zaključili, zbrane dobrote pa je prevzela predsednica sevniškega Rdečega križa Breda Drenek Sotošek, ki se je v govoru vidno ganjena iskreno zahvalila vsem, ki so darovali, pa tudi organizatorju akcije. Poudarila je, da kako pomembne in prepotrebne so tovrstne akcije »v današnjem času, v katerem revščina neusmiljeno trka na prenekatera vrata. Žalostno, da se stiska čedalje bolj odraža tudi na obrazih in v očeh nič krivih otrok.«

 

Program na prireditvi ob predaji donacije je povezovala Mojca Švigelj, prisotne je pozdravila direktorica zavoda KŠTM Sevnica Mojca Pernovšek, za glasbene vložke pa je poskrbela Glasbena šola Sevnica, in sicer komorna skupina flavt pod mentorstvom Pije Hočevar.

 

MC Sevnica in KŠTM Sevnica se še enkrat v imenu otrok in družin, katerim bodo zbrane dobrote polepšale praznike, zahvaljujeta vsem, ki ste darovali, in tistim, ki ste po svojih organizacijah zbirali ter se odpovedali mogoče kakšni kavici, svojemu darilu, da ste lahko namenili od svojega nekaj za tiste, ki so prikrajšani za najosnovnejše dobrine v življenju.

 

 

Vir: Mojca Švigelj, MC Sevnica

Sorodni članki

Avtorji