Primer dobre prakse EVS v Kamniku kulminiral v festival Ledena Veronika

28 Dec2013
2,199

Mladinski center Kotlovnica Kamnik je od avgusta letos v okviru programa EVS gostil šest bolgarskih prostovoljcev. Poleg dostopnosti in marljivosti se je ekipa izkazala predvsem na področju umetniške kreativnosti. Tako so z unikatnimi idejami olepšali mladinski center, poskrbeli za zanimive elemente na festivalu Kamfest, njihovo delo pa se je najbolje izrazilo na jesenskem festivalu ognjenih umenosti Ana Plamenita Kamniška.

Prostovoljci so namreč skupaj z udeleženci delavnic z več kot 900 svetlobnimi elementi postavili ognjeni ambient, ki je bil opažen tako na nacionalni – projekt je bil izbran za enega izmed dveh najboljših EVS projektov v svojem obdobju, kot tudi lokalni ravni – Zavod za turizem in šport Kamnik je namreč predlagal razširitev projekta s festivalom urbanih kultur Ledena Veronika.

Festival, ki je potekal od 26. do 28. decembra v starem mestnem jedru Kamnika in naletel na izjemen odziv. Vsekakor lahko pričakujemo, da bo s pomočjo izhodiščne dobre prakse EVS festival postal stalnica zimskih kamniških dni.

Ledena Veronika

Sorodni članki

Avtorji