Kako premagati strah pred zaposlitvijo?

23 Dec2013
2,065

Ta strah je pogosto tudi posledica slovenskega šolskega sistema, ki mladim ne omogoča dovolj prakse v realnem delovnem okolju in nestimuliranja države pri štipendiranju mladih. Ravno tako je premalo usposabljanj mladih na delovnih mestih ali poletnih počitniških praks. Zato smo pri Zavodu Nefiks že v letu 2010 pričeli s projekti na področju povezovanja mladih in gospodarstva ter zaposlitvenega opismenjevanja – s projektoma Zaposlitveni torki in Podjetni petki.

Kaj mladim prinaša direktna udeležba v podjetju?

Mladi z direktnim pristopom v podjetja lahko spozanjo sinergijsko delovanje celotne organizaciije ter njihovo kulturo. Omogoči se jim, da spoznajo ključne kadre podjetja, njihove vloge in pomen za organizacijo. Tako si pridobijo možnost, da se lahko predstavijo ključnim kadrom, izpostavijo svoje odlike, razvijajo svoj socialni kapital in pokažejo motivacijo za zaposlitev.

Kaj je pravzaprav namen Zaposlitvenih torkov in Podjetnih petkov?

Namen Zaposlitvenih torkov in Podjetnih petkov je povezati mlade iskalce zaposlitve s potencialnimi delodajalci, pri čemer je poudarek na spoznavanju z zaposlenimi v podjetju. Pomembno je, da mladi dobijo inovativno priložnost, se tako spoznajo z ljudmi, ki jim lahko pomagajo na poti njihovega kariernega razvoja in s tem pridobijo kompetence  zaposlitvene pismenosti in socialnega kapitala.

Kaj s tem dogodkom pridobijo podjetja?

Tako kot si mladi pridobijo določeno socialno mrežo, ko se spoznajo ključne kadre v podjetju, tako si lahko tudi podjetja prodobijo večji nabor potencialnih kadrov. Z njimi se osebno soočijo
in na podlagi predhodno pripravljenih življenjepisov ocenijo primerne kandidate za zaposlitev. Podjetje se tako pridruži mreži družbeno odgovornih podjetij/ organizacij, ki krepijo svoj socialni kapital in tako tudi poviša svojo prepoznavnost v družbenem in poslovnem okolju ter doseže boljšo publiciteto.

Kakšen je odziv podjetij?

 

Podjetja zelo rada sodelujejo na tovrstnih projektih, saj si z takšnimi dogodki tudi sama pridobijo večji nabor dobro usposabljenih kadrov. Podjetja pa so si na takšen način tudi že izbrala katerega izmed udeležencev teh dogodkov kot svojega bodočega sodelavca. Zelo pomembno se mi zdi, da mladi na takšen način pridobijo možnost, da se na neformalen način spoznajo z ključnimi kadri in tako lažje tudi pristopajo do njih. Zato menim, da bi se morali mladi bolj udeleževati takšnih tovrstnih dogodkov in si s tem povečali možnost za zaposlitev.

Prav tako pa ne smem pozabiti omeniti Kariernih centrov, Študentske prakse in dela preko študentskih servisov, ki prav tako igrajo pomembno vlogi pri zaposlovanju. Ne smemo pozabiti, da se na koncu koncev veliko zaposlitev še vedno sklene rano zaradi uspešnega sodelovanja s podjetji preko študentskega servisa ali opravljanja študentske prakse.

Za Zavod Nefiks, Suzana Tahiri

Sorodni članki

Avtorji