Informacijska točka Europe Direct po novem tudi v Kopru

09 Jan2013
1,746

Kulturno izobraževalno društvo PiNA je 1.1.2013 začelo z izvajanjem Informacijske točke Europe Direct. Točka se nahaja v e-Kavarni PiNA, Kidričeva 43, Koper in je odprta v torek od 14. do 18. ure in četrtek od 10. do 14. ure. Pred tem je Obalno-kraško regijo pokrivala točka v Novi gorici.

Informacijska točka Europe Direct je del mreže Europe Direct, ki je sestavljena iz informacijskih točk, ki jih najdete po vsej Evropi, kontaktnega centra Europe Direct in Evropskih dokumentacijskih centrov. Mreža Europe Direct je mreža Evropske komisije, njene storitve pa so brezplačne.

 

Informacijske točke so za državljane vstopna točka v Evropsko unijo. Ponujajo splošne informacije o EU, napotijo vas na specializirane vire informacij, ozaveščajo ter spodbujajo razpravo. So tudi točke za pomoč Evropski komisiji, saj ji posredujejo povratne informacije, sodelujejo z drugimi aktivnimi informacijskimi viri in s svojimi lokalnimi dejavnostmi pomagajo predstavništvu Komisije. V točki Europe direct lahko pridete do želenih informacij o npr. kje lahko črpate evropska sredstva, kako si poiskati službo v drugi državi članici EU, kako se prijaviti na študentsko izmenjavo Erasmus itd., na voljo so tudi brezplačna informativna gradivo o politikah in delovanju Evropske unije.

 

Mreža EUROPE DIRECT je eno od glavnih orodij Evropske komisije, s katerim državljanom na lokalni ravni ponuja informacije in daje povratne informacije evropskim institucijam. V tesnem sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Republiki Sloveniji je naloga točk aktiven pristop h komuniciranju, ki vključuje odgovarjanje na poizvedbe, obdelavo poizvedb, sodelovanje z lokalnimi zainteresiranimi stranmi, multiplikatorji in mediji, ter sočasno spodbujanje razprave z organizacijo konferenc in prireditev.

 

V e-Kavarni PiNA je točka odprta v torek od 14. do 18. ure in četrtek od 10. do 14. ure. Dosegljiva pa je tudi na telefonski številki 05 627-80-72 in preko eletronske pošte europedirect@pina.si.

 

Vir: KID MMC PiNA

 

Sorodni članki

Avtorji