Slovenski naj mladinski voditeljici še darilo domače Občine Ljutomer

27 Dec2012
2,214

V Prlekiji, slovenski zibelki prostovoljstva, so nedavno tesno in uspešno stopili skupaj Občina Ljutomer, Mladinski svet Ljutomer, Etnografsko kulturno društvo Kunštni Prleki in Pokrajinski center nevladnih organizacij-Mladinski center Prlekije.

 

V ljutomerskem županomatu sta podžupan Janez Vencelj in direktor občinske uprave Tomislav Zrinski sprejela domačinko iz Spodnjega Kamenščaka sicer študentko magistrskega študija psihologije Nino Stegmüller in ji čestitala ter predala darilo lokalne skupnosti. Da je v županomatu teklo vse brezhibno je skrbela občinska uslužbenka Bojana Škrlec. Namreč v letošnjem letu je bila Nina na sprejemu pri predsedniku države kjer je v protokolarnem objektu Brdo pri Kranju bila razglašena na podlagi nacionalnega izbora za slovensko naj mladinsko voditeljico preteklega leta. Nini pa je ostala še prijetna dolžnost, da je predala zahvalo, monografijo Prlekije z darilnim bonom, občinskemu javnemu uslužbencu Antonu Mihoriču v imenu MSL in MCP-PC NVO za njegovo vso strokovno, nesebično, požrtvovalno in prostovoljno pomoč nudeno v daljšem časovnem obdobju pri delovanju obeh organizacij in konkretizaciji nacionalnega projekta »Mladim prijazna občina!« 

 

Na sprejemu sta bila tudi dosedanja slovenska naj prostovoljca iz Prlekije in sicer Jožica Ficko, proglašena 2004 leta ter Janko Potočnik, proglašen 2009 leta, kot tudi dosedanji nominiranci za ta laskav naziv. V letu 2012 so to bili Milan Belec, Jana Plavec ter za projekt o prostovoljstvu gimnazijske Kaja Čeh, Darija Močnik, Monika Dajčar pod vodstvom mentorice Martine Domajnko. V prejšnjih letih pa Franc Črvič,Danilo Lihtervarner, Janko Žabota, Janko Magdič in Jarmila Černjavič.

Svečanosti v mestni hiši so se udeležili ter spregovorili tudi: nedavno izvoljena nova predsednica Mladinskega sveta Slovenije Tea Jarc , dosedanji predsednik Kamal Izidor Shaker in iz Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve, direktorata za družino mag. Gordana Možina Florjanc.

Za dobro razpoloženje pa je poskrbela glasbenica Katja Vunderl. Po sprejemu so si udeleženci ob strokovnem vodenju dodobra ogledali ljutomerski muzej. Sledil je obisk sedeža Prleške republike s pogostitvijo in programom v Železnih dverih. Za nepozabno atmosfero, kljub neusmiljeni prleški carini, so poskrbeli prav funkcionarji prleške republike s svojim izvirnim ansamblom in domiselno izvedbo.

 

Foto: Srečko Lukovnjak Kramberger

Nagrajenka Nina je omenila: »Z današnjim dogodkom se spominjamo in zahvaljujemo vsem prostovoljkam in prostovoljcem, ki se požrtvovalno in nesebično predajajo preko številnih vsebinsko različnih celoletnih aktivnosti za dobrobit soobčanov in širše skupnosti. Resnici na ljubo, marsikje drugje v Sloveniji in tujini si še zdaleč ne vedo predstavljati kaj vse se je, se in se še bo s prostovoljstvom naredilo prav v Prlekiji. Vsa čas in zahvala vsem prostovoljkam in prostovoljcem za njihovo človekoljubno ustvarjanje za boljši svet.«

Vur: Srečko Lukovnjak Kramberger, Mladinski center Prlekije-Pokrajinski center NVO

 

Sorodni članki

Avtorji