Film Glas mladih dostopen na DVD-ju

31 Dec2012
2,577

 

»Pravijo, da nas mlade nič ne zanima in, da nas ne briga čisto nič. Ampak a tebe je že kdo kaj vprašal?«
(citat iz filma Glas mladih)

 

Leto 2013 je razglašeno za Evropsko leto državljanov. Z vstopom v to leto je Kulturno izobraževalno društvo PiNA v sodelovanju z Gimnazijo Koper, Občino Trst in multimedijskim društvom Blooperslab zaključila dve leti trajajoč projekt Glas mladih. Projekt je reakcija na ugotovljeno potrebo po naslavljanju omenjenih tematskih področij z namenom spodbujanja kvalitetnejšega in bolj demokratičnega življenja mladih.

V sklopu projekta je bil ustvarjen didaktični 22-minutni slovensko-italijanski film, ki govori o dveh zaljubljenih šestnajstletnikih, ki živita vsak na svoji strani meje. Ko se javna avtobusna linija Koper-Trst ukine zaradi nedobičkonosnosti, pričneta s sošolci odkrivati možnosti in ovire, ki jih mladi pri izražanju svojih stališč imajo. Pot raziskovanja jih vodi do soočanja s svetom odraslih in percepcije mladih, ki v tem svetu kraljuje. Soočenje, ki bo spremenilo marsikaj, tudi njih same.

 

Za mladinske organizacije in organizacije za mlade je izvod DVD, s podnapisi v kar sedmih jezikih (slovenščina, italijanščina, nemščina, angleščina, španščina, nizozemščina, francoščina) brezplačen.

Vir: KID PiNA
 

Sorodni članki

Avtorji